9.2 / 10 1824 reviews 

De metamorfose van de badkamer van functioneel naar design

2 min. te lezen

Terug

Het wassen van ons lichaam is al eeuwen een functionele bezigheid die in het verleden een korte tijd in beslag nam. Het hoorde erbij, zodat je na een werkzame dag of een zweterige nacht niet te erg meer stonk. Een schilder, monteur of boer nemen namelijk naar een dag hard werken het nodig vuil mee naar huis en na een flinke schrobbeurt onder de douche ben je weer zo fris als een hoentje. De trend dat een badkamer meer dan functioneel is, is al een paar decennia gaande. Naast een schoonmaakruimte mag het ook een mooi ogende oase van rust zijn waar je al je werkstress onbekommert achter kunt laten.

Bij de verbouwing van een huis, worden ook vaak nieuwe meubels aangeschaft. Je kunt daarbij in het hele huis kiezen voor een zelfde stijl en kleurstelling of je kunt elke kamer een eigen karakter geven. Heb je een jong een kinderrijk gezin dan zullen de slaapkamers bijvoorbeeld allemaal hun eigen kleur of meubelstijl hebben. Toch is het mooi om de meubels en kleuren in de woonkamer, keuken en badkamer met elkaar te laten matchen. Maak dus een stijlplan en neem die mee wanneer je gaat meubels kopen.

Industrieel

De look die nu helemaal trendy is beschrijft zich als industrieel. Hierbij zijn robuuste meubels en roestige elementen aangevuld met lampen die uit oude fabrieken komen vaak beeldbepalend. De basis voor dit alles ligt echter op de vloer. Ga je voor een duurzame investering dan is een gietvloer van beton look het trending topic voor interieurdesigners in 2022. Door de mix van materialen geef je aan die gietvloer je eigen patroon of kleur. Dus er is meer keus dan grijs alleen. 

Een gietvloer of beton cire op wanden zie je tegenwoordig veel in badkamers terug. Door een stuc achtige bewerking worden het namelijk geen grote egale vlakken maar komt er een soort ruwe structuur in die je ook nog kunt mixen met twee verschillende tinten. Ben je handig dan kun je dit zelf doen, maar huur je een vakman in dan krijg je pas echt het resultaat wat je voor ogen hebt.

Losstaand

Heb je de wanden en muren perfect afgewerkt dan is het tijd voor moderne badkamer meubels. Zo is een houten wandmeubel met daarop een porseleinen of natuurstenen waskom met twee aparte kranen bijna niet meer weg te denken. Zo kunnen partners gelijktijdig het ochtendritueel afwerken zonder elkaar in de weg te lopen.

Als je genoeg meters in de badkamer hebt, kun je bijna niet zonder een centerpiece. Dat is tegenwoordig weer een losstaand bad. Eigenlijk is het enorm retro omdat vroeger de badkuip altijd losstaand was. In emaille, koperen om zinken vorm met pootjes eronder.

Om het geheel nog wat extra karakter te geven staat zo’n badkuip vaak op een mooie verhoging van natuursteen of hout. Met kaarsjes en rozenblaadjes rondom kun je er zo heel wat romantische en relaxte uurtjes in doorbrengen. En vergeet natuurlijk niet het heerlijke en weldadig schuimende badgel aan het warme water toe te voegen.

Publicatiedatum 07/03/2022