9.2 / 10 1808 reviews 

De mooiste deurkleuren van 2023 

2 min. te lezen

Terug

Laten we eerlijk zijn, kleurtrends voor binnendeuren veranderen niet zo snel. Hoewel we je graag vertellen over enkele opwindende nieuwe deurkleuren voor 2023, is de realiteit dat dezelfde koplopers huizen in Nederland zullen sieren. Dus in plaats van je voor te stellen om je binnendeuren een felle kleur of ongebruikelijke tint te geven, gaan we je helpen om de klassiekers te gebruiken naast de verfkleurtrends die de interieurwereld in 2023 ongetwijfeld stormenderhand zullen veroveren.

Eiken

Eiken is hoe dan ook de meest populaire kleur voor binnendeuren en heeft deze titel al vele jaren, dus we verwachten niet dat er dit jaar iets zal veranderen. Eikenhouten deuren kunnen helpen om aardetinten aan een kamer toe te voegen en je interieur te verankeren in de natuurlijke wereld. Als je warme tinten en gedempte neutrale kleuren wilt behouden, werkt Dulux's wilde wonder goed samen met hout. Het helpt om de magie van de natuur vast te leggen en zorgt voor een kalm maar opbeurend gevoel, waarbij het thema van hun Buzz-kleurenpalet wordt voortgezet. Een meer levendige tint zoals het sterrennachtblauw van Benjamin Moore zou er opvallend uitzien tegen een eikenhouten deur met deurbeslag in bijpassende kleuren. Een combinatie van diepblauw en natuurlijke materialen is altijd een winnaar.

Zwart

Voor 2023 is zwart de kleur van de binnendeur die nog steeds aan populariteit wint. Dit jaar is het veel gewilder geworden omdat de trend voor grijs begint af te nemen. Zwarte binnendeuren zijn gedurfd en opvallend, ze kunnen een kamer stijlvol laten aanvoelen, vooral als je een minimalistische look wilt behouden. Zwarte deuren passen vaak goed bij rustgevende neutrale kleuren. Een saaie of saaie kamer kan je helemaal omtoveren met een zwarte deurinstallatie. Voeg kleur toe met zachte meubels in plaats van een sterke donkere tint in je hele kamer te gebruiken.

Wit

Witte binnendeuren zijn al jaren populair en dat zal ook nog lang zo blijven. Ze bieden een leeg canvas om een ??weelderig kleurenpalet omheen te bouwen, waardoor het gemakkelijk is om elke gewenste stijl te kiezen. Dit komt ook doordat je altijd bijpassende deursluiters vindt. De kleur van het jaar van Benjamin Moore 2023 is frambozenblush. Deze levendige tint is mooi in balans met een frisse, frisse witte deur. Terwijl de Dulux-kleur wild wonder kleurt met hout, helpt een vleugje wit om contrast en strakke lijnen toe te voegen.

Grijs

Grijze deuren zijn nog steeds favoriet, al zijn ze niet meer zo modieus als de afgelopen jaren. Er zijn tal van manieren om je huis uniek te maken, aangezien er veel verschillende grijstinten zijn om uit te kiezen. Kies je voor grijs, zoek dan een tint met blauwe tinten om de look voor 2023 bij te werken. Deze veelzijdige tint kan worden gecombineerd met veel verschillende kleurenpaletten. Voor een sterke look combineert grijs prachtig met Pantone's kleur van het jaar Viva Magenta. Als je de voorkeur geeft aan een meer neutraal palet, gebruik dan gebroken wit en houttinten in combinatie met de grijze deuren in je huis. 

Publicatiedatum 28/06/2023