9.2 / 10 1821 reviews 

De mooiste trends voor buitenverlichting

2 min. te lezen

Terug

Buitenverlichting biedt de mogelijkheid om een unieke en gepersonaliseerde ruimte op je terrein te creëren. Met de juiste verlichting kan een standaard achtertuin een prachtige oase worden. Naast het verbeteren van het algehele uiterlijk en de sfeer van je tuin, kan buitenverlichting je ook helpen de veiligheid en bescherming van je eigendom te maximaliseren. Naarmate de technologie en decorstijlen vorderen, zijn de mogelijkheden voor je buitenoase eindeloos. Er zijn verschillende trends op het gebied van buitenverlichting die je in 2023 aan je eigen ruimte kunt toevoegen. 

Beveiliging 

Naarmate de technologie vordert, hoeft het geen optie meer te zijn om de veiligheid van je eigendom in gevaar te brengen. Met de installatie van slimme beveiligingssystemen kun je je huis beschermen met bewegingssensoren, geplande verlichting en andere veiligheidsvoorzieningen. Je kunt zelfs de buitenverlichting van je huis aan- of uitzetten als je op reis bent. Deze slimme buitenverlichtingssystemen kunnen indringers ervan weerhouden je woning binnen te komen en bieden je extra gemoedsrust.

Paden

Of het nu een stuk trottoir is dat naar je flatgebouw leidt of een pad naar je persoonlijke zwembad in de achtertuin, tuinverlichting is essentieel om nachtelijke navigatie veiliger en gemakkelijker te maken. Padverlichting kan je landschap ook een mooie en ontspannende sfeer geven. Het toevoegen van een verlicht pad hoeft geen lang en ingewikkeld installatieproces te zijn. Professionele elektriciens kunnen zonne-LED's gebruiken om snel en efficiënt verlichting toe te voegen aan het pad van je tuin. 

Slingers

Lichtslingers zijn een populaire trend in buitenverlichting. Van Edison-lampen tot LED's op zonne-energie, er zijn verschillende stijlen en stijlen lichtslingers waaruit je kunt kiezen. Lichtslingers zijn een stilistische en modieuze manier om je achtertuin of terras te verlichten.

Wand

Wandlampen voor buiten kunnen een uitnodigende omgeving creëren, zelfs als de zon ondergaat. Wandlampen zijn een steeds populairdere trend onder opties voor buitenverlichting, omdat ze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en geverfd om te passen bij de kleur van de gevelbekleding en de algehele stijl van je woning. Naast het bieden van extra verlichting tijdens de nacht, kunnen de wandlampen van deze lampenwinkel ook de unieke architectuur van je pand accentueren en esthetische waarde toevoegen aan je huis of gebouw.

Downlights

Als je een parkeerplaats wilt opfleuren of een deel van je huis, zoals een zwembad of tuin, wilt laten zien, overweeg dan om downlights te installeren. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze lichten naar beneden gericht. Downlights zijn aan de zijkanten afgedekt, wat een sfeervolle uitstraling geeft. Als iets 's nachts door een downlight wordt bedekt, is het het enige verlichte ding. Downlights zijn het beste voor het ontwerp, in plaats van voor de functie, omdat ze niet veel of geen extra verlichting geven aan de omliggende gebieden.  

Spot

Spotverlichting bestaat uit armaturen die op de grond of erboven worden geplaatst. Ze worden niet alleen gebruikt om de ruimte van extra verlichting te voorzien, maar ze kunnen ook het gebouw, omringende planten en bomen accentueren. Spotverlichting is een uitstekende manier om een ??mooie en uitnodigende buitenomgeving op je terrein te creëren.

Publicatiedatum 28/06/2023