9.2 / 10 1806 reviews 

De populairste keukenstijlen

3 min. te lezen

Terug

Ben je opzoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken? In deze blog worden de populairste keukenstijlen besproken, zodat jij inspiratie op kan doen voor in jouw droomkeuken.

 

  • Modern landelijke stijl

 

De landelijke keukenstijl is een stijl die klassiek met modern mixt. Bij de landelijke stijl hoort een authentieke houten keuken. De houten elementen zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer. De grote variatie in kleuren geeft je de keuze om te gaan voor een klassieke look met donker hout of juist de moderne kant op te gaan met de keuze voor een lichtere kleur.

Een kleurenpallet dat past bij een modern landelijke keuken

De kleuren die bij een modern landelijke stijl passen zijn lichte, natuurlijke tinten. Denk hierbij aan beige, taupe of zand. Warmere kleuren maken deze keuken erg sfeervol. Bovendien komen fellere kleuren, zoals blauw of groen, regelmatig voorbij. Je kunt je keuken ook stijlen met felgekleurde accessoires. De keuze is eindeloos als je de keuken laat ontwerpen bij een keukenspecialist als Kral Keukens. 

 

  • Moderne stijl

 

De moderne keukenstijl is strak en tijdloos. De materialen die gebruikt worden bij een moderne stijl zijn erg gevarieerd. In een moderne keuken kan en mag alles mits het maar tijdloos is. Vaak bestaat een moderne keuken uit de nieuwste apparatuur en greeploze kasten en lades. Daarnaast worden deze keukens vaak geplaatst in woningen waar plaats is voor een echte blikvanger, zoals een kookeiland.

Een kleurenpallet dat past bij een moderne woonstijl

Bij een moderne keuken zijn de kleuren zwart, wit en aardetinten populair. Tegenwoordig wordt er ook meer gebruikgemaakt van trendy kleuren bij deze keukens. Denk hierbij aan okergeel of mosgroen. Deze zijn goed te combineren met de zwart/witte kleuren van de keuken. Voeg je een trendy kleur toe, wordt de keuken net iets meer een eyecatcher.

 

  • Industriële stijl

 

De industriële keukenstijl is robuust en ruimtelijk. Soms met een vintage tintje. De industriële stijl staat bekend om de rauwe, stoere look. De materialen die gebruikt worden bij deze stijl keuken zijn bijvoorbeeld baksteen, metaal of ruw hout. Een zwart of donker houten keuken past dan ook goed bij deze stijl.

Een kleurenpallet dat past bij een industriële keuken

Sobere of fabriekachtige kleuren, zoals grijs, zwart of donkergroen komen vaak voor bij een industriële stijl keuken. Felle kleuren zoals bijvoorbeeld geel of rood komt nagenoeg nooit voor bij deze stijl.

Engelse stijl en oud-Hollandse stijl

Tot slot is er nog de Engels stijl keuken en de oud-Hollandse stijl keuken. Beide stijlen hebben karakter en stralen gezelligheid uit. Ook zullen ze bij sommige mensen nostalgie oproepen. 

Een Engelse stijl keuken wordt gekenmerkt door de ingetogen versieringen uit de victoriaanse tijd. Deze stijl combineert nostalgie met moderne invloeden. Vaak is massief eikenhout de basis en is er veel aandacht voor detail. In de Engelse keuken worden voornamelijk pastelkleuren gebruikt. Hierbij kan gedacht worden aan lichtbruin of gebroken wit. Deze kleuren benadrukken het landelijke karakter. 

Een keuken in oud-Hollandse stijl is klassiek en traditioneel. In deze keuken komt veel terug uit de tijd waar deze keuken op gebaseerd is. Deze keuken heeft veel karakter. De kleuren die vaak gebruikt worden bij oud-Hollandse keukens zijn blauwe tinten of een donkerrode kleur. 

Een gedurfde keuze

Ondanks de verschillende stijlen en kleuren van bovenstaande keukens, kun je ook gaan voor de gedurfde keuze: een combinatie van verschillende keukenstijlen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een oud-Hollandse stijl gemixt met moderne keukenapparatuur of greeploze kasten. Het kan zijn dat je een industriële keuken mooi vindt, maar dan wel met een felle kleur. Ook dit staat mooi bij het metaal van deze stoere woonstijl. 

Een keuken is de plek in huis waar geleefd wordt, gekookt wordt en gezellig geborreld wordt. Laat dan ook een keuken ontwerpen in de stijl waar jij je het fijnst bij voelt. 

 

Publicatiedatum 18/01/2024