9.2 / 10 1806 reviews 

De Strelitzia Nicolai, een tropisch spektakel in huis

2 min. te lezen

Terug

Heb je ooit verlangd naar een stukje paradijs in je eigen huis? Een plant die zowel visueel als qua onderhoud een plezier is? Dan moet je kennis maken met de Strelitzia Nicolai, ook wel bekend als de Paradijsvogelplant of Witte Paradijsvogelbloem. Deze plant zal je huis transformeren in een tropisch paradijs met zijn statige aanwezigheid en zijn exotische, paradijselijke bloemen. Maar hoe ziet deze wonderlijke plant eruit en hoe moet je deze verzorgen? Laten we dat samen ontdekken.

Hoe ziet de Strelitzia Nicolai eruit?

Strelitzia Nicolai is een soort van de Strelitziaceae familie die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Het eerste wat je opvalt als je deze plant ziet, is haar indrukwekkende formaat. De Strelitzia Nicolai is een reus onder de kamerplanten, ze kan binnen een hoogte bereiken van maar liefst 6 meter! Haar bladeren zijn enorm en doen denken aan een bananenplant. Ze hebben een diepgroene kleur en kunnen wel 2 meter lang worden.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bloemen. Deze plant ontleent haar naam "Paradijsvogelplant" aan haar spectaculaire bloemen. Als de plant in bloei staat, produceert ze witte en paarse bloemen die lijken op exotische vogels die tussen de bladeren zweven.

Hoe verzorg je de Strelitzia Nicolai?

Nu je een idee hebt van hoe de Strelitzia Nicolai eruit ziet, vraag je je misschien af hoe je deze kunt verzorgen. Geen zorgen, deze plant is verrassend gemakkelijk te onderhouden en een goede keuze als je een beginnende plantenliefhebber bent.

Water geven en bemesten

Begin met water geven. De Strelitzia Nicolai houdt van vochtige grond, maar niet van 'natte voeten'. Geef daarom pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de zomer betekent dit meestal dat je de plant ongeveer één keer per week water moet geven, terwijl je in de winter kan terugvallen op één keer per twee weken.

Wat betreft voeding heeft deze plant niet veel nodig. Je kan haar in de groeiperiode (lente en zomer) ondersteunen met een beetje universele kamerplantenvoeding.

Licht en temperatuur

Strelitzia Nicolai is een plant die van licht houdt. Plaats haar dus bij een raam waar ze veel indirect zonlicht krijgt. Teveel direct zonlicht kan echter de bladeren verbranden, dus wees voorzichtig.

De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is een tropische plant, dus probeer de temperatuur niet onder de 10 graden te laten zakken.

Verpotten

Overweeg om de Strelitzia Nicolai om de twee tot drie jaar te verpotten, aangezien haar wortels vrij snel groeien. Een grotere pot geeft de plant de ruimte om zich te ontwikkelen en blijft ze gezond en gelukkig.

De Strelitzia Nicolai is meer dan een plant, het is een statement. Met haar groene, weelderige bladeren en opvallende bloemen voegt ze een exotische flair toe aan elk interieur. En met de juiste verzorging, zal deze tropische schoonheid jarenlang blijven stralen. Dus waar wacht je nog op? Haal een stukje paradijs in huis met de Strelitzia Nicolai.

Publicatiedatum 12/07/2023