9.2 / 10 1782 reviews 

De verschillende soorten muurdecoratie voor jouw interieur

2 min. te lezen

Terug

De muren zijn een belangrijk onderdeel voor een creeëren van sfeer en gezelligheid. Ondanks dat, zien we helaas nog te vaak dat de muren worden vergeten en ze niet meer dan een kleurtje krijgen. Dit kleurtje bestaat meestal uit een tweetal mogelijkheden. Of er wordt gekozen voor een RAL 9001 (wit) of RAL 9010 (gebroken wit). Bij hoge uitzondering wil het nog wel eens dat er een wat donkerder of lichtere kleur wordt gekozen, om een bepaald eruimte enigszins wat extra kleur te geven, denkt men vaak. Omdat de muren de perfecte manier zijn om van je huis een thuis te maken en ze praktisch geen ruimte in beslag nemen wanneer je ermee aan de slag gaat, hebben we een aantal te gekke ideeën voor je, waar je direct mee aan de slag kunt.

Geef je muur een bijzondere kleur

We hebben het al even genoemd, maar je muur een andere kleur geven, betekent niet per definitie dat je interieur er ook daadwerkelijk op vooruit gaat. Het is namelijk slechts een onderdeel van een groter geheel. Maar kies je voor de juiste kleur, dan kan dit wel werken als katalysator voor het geheel. Kleuren die bijvoorbeeld enorm populair zijn, zijn groen, pastel tinten en ook goud. Let wel goed op dat wanneer je voor een bepaalde en vooral expliciete kleur kiest, je dit in beperkte mate in accenten terug laat komen in de rest van je interieur. Kies je voor een behang, zorg er dan voor dat je het voor deze muur rustig houdt. Dus een dressoir of andere kast kan prima, maar zet deze niet vol met allerlei verschillende soorten woonaccessoires.

Kies voor een schilderij

Als we het hebben over muurdecoratie, dan is en blijft een schilderij aan de muur natuurlijk onverminderd populair. Waar de één kiest voor een modern schilderij, kiest de ander voor een oude meester schilderij. Wat een schilderij zo bijzonder maakt, is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je voor kiest. Omdat het volledig naar eigen smaak en wens is in te vullen, ben je vrij om te bepalen of je gaat voor een groot of klein schilderij en of je wilt dat deze qua kleur een echte eyecatcher wordt of dat het schilderij gerust mag worden opgeslokt in de rest van het interieur. Overigens is het ook goed te bepalen waar je het schilderij neer hangt. Kies je voor de bank, zorg er dan wel voor dat deze goed in het midden hangt en op de juiste hoogte wordt geplaatst.

Muurcirkels

Muurcirkels zijn helemaal van deze tijd! Het leuke aan deze cirkels, is dat je ze met elkaar kunt combineren voor een nog speelse look. Zo kun je kiezen voor een set van 3 muur cirkels, allemaal in een ander formaat en andere stijl. Let wel op dat wanneer je ze combineert, je altijd kiest voor een even aantal. Een alleen, dus op zich zelfs staande muurcirkel kan ook. Wel is het dan aan te raden te kiezen voor een cirkel met een flinke diameter, zodat deze niet in het niets valt binnen je interieur.

Publicatiedatum 21/02/2023