9.2 / 10 1808 reviews 

De voordelen van een gietvloer

2 min. te lezen

Terug

Gietvloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun praktische voordelen en natuurlijk ook een prachtige toevoeging aan ieder interieur. Ze bieden niet alleen duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en veelzijdigheid, maar kunnen ook een waardevolle decoratieve toevoeging vormen binnen het interieur. Zo zijn gietvloeren in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar en gaan ze veel verder dan alleen de grijze varianten die de meesten van ons wel kennen. Waar we tot jaren geleden vooral bedrijfsmatig zagen dat deze vloeren werden gebruikt, is dat vandaag de dag dus absoluut niet meer het geval. Wil jij weten welke voordelen een gietvloer allemaal heeft? Wij vertellen het je!

Een praktische en duurzame keuze 

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is een gietvloer de perfecte keuze. Naast duurzaam zijn deze vloeren ook praktisch gezien ideaal, vooral wanneer je regelmatig met de stofzuiger of dweil in de handen staat, omdat de zoveelste met zand onder de schoenen naar binnen is gelopen. Doordat deze vloeren naadloos zijn, zijn ze gemakkelijk schoon te maken en ook te houden, waardoor de levensduur een stuk langer is. Slijtage, krassen en ook vlekken behoren tot de verleden tijd, aangezien gietvloeren zijn voorzien van een speciale coating, die zorgt dat je vloer er tot in lengte van jaren uit blijft zien alsof deze nieuw is. Wil je verzekerd zijn van een krasvrije vloer, dan is een lavasteen gietvloer de perfecte oplossing. Doordat een lavasteen gietvloer vooral wordt gemaakt van natuurlijke materialen, is deze vrijwel krasvrij.

Stijlvol en veelzijdig

Waar de meeste mensen bij een gietvloer denken aan een enorme bedrijfshal, is dit absoluut niet het geval! Wist je namelijk dat gietvloeren verkrijgbaar zijn in allerlei soorten, kleuren en patronen. Zo zien we dat beton cire zowel voor gietvloeren als de wanden wordt gebruikt en zorgt voor een prachtig effect. Juist wanneer je kiest voor een wat stoerdere look of een industriële stijl, is beton cire een goede keuze. Het voordeel is dat je zelf bepaald voor welke kleur je kiest, zodat je zowel de vloer, als de wanden volledig kunt afstemmen op de rest van het interieur. Het voordeel aan beton cire, is dat het ook gebruikt kan worden voor de badkamer, mits deze wordt voorzien van de juiste coating.

Warm en aangenaam gevoel

Ken je dat gevoel, wanneer je in de wintermaanden uit bed stapt en met je blote voeten op de koude vloer staat? Niet bepaald prettig, vind je wel? Kies je voor een gietvloer, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken; naast de warme optische look, geeft een gietvloer ook warmte in praktische zin perfect door. Niet voor niets is de combinatie van een gietvloer en vloerverwarming ideaal. Het voordeel is dat de warmte snel door de vloer naar boven trekt, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt opgewarmd en je niet meer bang hoeft te zijn voor koude voeten tijdens de winter. Zo draagt deze vloer niet alleen bij aan het decoratieve aspect van je huis, maar zorgt het ook in praktisch opzicht, door met name eenvoudig schoon te houden, ook z’n steentje bij aan het fijn en comfortabel won

Publicatiedatum 03/07/2023