9.2 / 10 1817 reviews 

De voordelen van een PVC visgraat vloer in een modern interieur

2 min. te lezen

Terug

De PVC visgraatvloer, een vloer die we de laatste jaren natuurlijk steeds vaker voorbij zien komen. Waar het tot jaren geleden vooral veel laminaat was dat werd gekozen, zien we dat een groot deel van de mensen vandaag de dag kiezen voor PVC. Hoewel deze vloer wat duurder is, zijn de voordelen enorm. Vooral wanneer je kiest voor een modern interieur in combinatie met een visgraat PVC vloer. Waarom dit zo is en waarom er specifiek wordt gekozen voor een visgraatvloer van PVC, vertellen we je in dit artikel.

PVC visgraat versus hout

De voornaamste reden dat de PVC visgraat zo enorm populair is, komt mede door het feit dat het enige alternatief tot voor kort een houten visgraatvloer was. Zo betaalde je enkele jaren geleden voor een eenvoudige houten visgraat vloer al snel tussen de 70 tot 100 euro per vierkante meter, waar een gemiddelde PVC visgraatvloer van bijvoorbeeld Therdex begint op 40 vierkante meter. Dat wat de prijs van een PVC vloer kan doen lopen, is de afwerking van de vloer, ook wel de coating genoemd. Dit is de toplaag die zorgt dat de vloer niet (zo snel) beschadigt. Zo kun je kiezen voor 0,20, 0,30 of zelfs 0,55 mm. Afhankelijk van het gebruik, is het in de meeste huizen aan te raden om te kiezen voor 0,30 en bij een gezin met jonge kinderen vaak 0,55 mm. Zo weet je zeker dat de vloer langer mooi blijft en je er tot in lengte van jaren plezier van kunt hebben.

De match tussen PVC visgraat en een modern interieur

De meeste mensen die regelmatig naar de welbekende programma’s zoals VTwonen kijken, weten natuurlijk als geen ander dat de meeste stijlen regelmatig de revue passeren. Dit geldt ook voor de moderne stijl. De reden dat er binnen veel interieurstijlen en vooral de moderne kant wordt gekozen voor een visgraat van PVC, is omdat de vloer zorgt voor een strakke uitstraling en een PVC vloer ook makkelijk schoon te maken is. Ideaal dus voor wanneer je een gezin met kinderen hebt. Daarnaast heeft de vloer ook een eigentijdse uitstraling en bepaal je afhankelijk van je eigen smaak helemaal zelf voor welke kleur en ook textuur je gaat. Dit zorgt ervoor dat je de vloer volledig af kunt stemmen op de kleuren en stijl van je interieur.

PVC vloer zijn makkelijk schoon te maken

Eén van de voornaamste redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een PVC visgraat en niet voor een houten vloer, is naast de prijs ook een stuk onderhoud. Een houten vloer moet namelijk eens in de zoveel jaar worden geschuurd en ook opnieuw in de olie worden gezet. Vuil blijft veel sneller achter in de groeven, wat bij een PVC vloer niet het geval is. Een PVC visgraat is makkelijk schoon te maken en dus ideaal voor een druk huishouden met kinderen en eventueel ook huisdieren. Dus twijfel je over een andere vloer, dan is dit zeker het overwegen waard als je het ons vraagt!

Publicatiedatum 17/04/2023