9.2 / 10 1779 reviews 

De voordelen van het laten stucen van de muren en plafonds

2 min. te lezen

Terug

Zit jij al jaren tegen die ene muur aan te kijken, die je eigenlijk al vanaf het begin dat je in het huis woont, glad wilt laten strijken? Dan is het laten stucen van de muur een voor de hand liggende optie. Toch zijn er naast alleen een gladde muur, nog veel voordelen om een stukadoor je muren en plafonds te laten stucen. Waarom, vertellen we je in dit artikel. Het is namelijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt handig, maar ook om je muren te herstellen of een volledige nieuwe look en feel te creëren in je woning. Stel dat je een muur hebt die volledig van ‘schoon’ metselwerk is gemaakt, dan kan het zijn dat je dit liever glad laat strijken.

Duurzaam

Stucwerk is niet alleen mooi, maar het is ook duurzaam. Het stucwerk vormt namelijk een extra beschermende laag op je muren en plafonds, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en beschadigingen.Vooral handig wanneer je kinderen thuis hebt, die regelmatig met de handen of andere voorwerpen langs de muur lopen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van een frisse, nieuwe uitstraling zonder je zorgen te hoeven maken over krassen, deuken of andere schades. Stucwerk is ook gemakkelijk te onderhouden; je kunt het eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verkleuring of vlekken. Wel zo handig als je een gezin met jonge kinderen hebt dus.

Multifunctioneel

Op het moment dat je je muur hebt laten stucen, kun je er alle kanten mee op. Zo is je muur behangklaar en kan dus direct worden begonnen met het aanbrengen van een nieuw behang. Uiteraard is het wel belangrijk dat de muur eerst goed droog is, zodat het behang er straks niet van af valt. Naast behang, kun je de muur ook een kleurtje geven door deze te sauzen in iedere gewenste kleur. Belangrijk is wel dat je de muur vooraf even licht schuurt, zodat het beter hecht. Wil je geen gladde muur, maar liever een klein patroon, dan kan dat ook! Je kunt er dus letterlijk alle kanten mee op. Juist dat maakt een gestuct plafond en gestucte muur zo ontzettend populair.

Isolerende werking

Op het moment  dat je een ‘extra laag’ op je muren laat strijken, dan heeft dit niet alleen optisch gezien een toegevoegde waarde, maar ook vanuit een isolerend oogpunt. Door deze extra laag is het voor de warmte lastiger om door de muren naar buiten te dringen en voor de kou lastiger om naar binnen te trekken. Zo vang je dus direct twee vliegen in één klap! Nu is het laten stucen van de muren alleen voor de isolerende werking niet het meest effectief, maar is het wel een mooie bijkomstigheid als je toch voornemens bent met de muren en plafonds aan de slag te gaan. Je zult zien dat je huis ineens een hele andere look en feel krijgt, met name wanneer je ook besluit om de muren in een totaal andere kleur te sausen dan voorheen.

Publicatiedatum 12/07/2023