9.2 / 10 1824 reviews 

De voordelen van markiezen voor je huis

2 min. te lezen

Terug

Heb jij een prachtig huis, maar heb je het gevoel dat iets ontbreekt? Dan bieden markiezen uitkomst. Markiezen zijn een soort zonwering, die niet alleen zorgen dat de zon tegen wordt gehouden, maar zorgt ook voor een luxe uitstraling. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Dus wil jij markiezen kopen in de omgeving van Veenendaal, dan is het wellicht goed eerste voordelen eens voor jezelf door te lezen, zodat je op basis daarvan een beslissing kunt nemen.

Ideale zonwering

Markiezen zijn ontworpen om de zon effectief te blokkeren en je interieur te beschermen tegen de UV stralen van de zon. Op het eerste oog lijkt dit vrij onschuldig, maar kan het al snel zorgen voor verkleuring van je meubels. Door hun unieke vorm bieden ze optimale schaduw en voorkomen ze dat de zon rechtstreeks naar binnen schijnt. Dit zorgt voor een koelere en comfortabelere huis, vooral tijdens warme zomerdagen. Wel moet je er rekening mee houden dat het als zonnewering in je tuin een stuk minder effectief is en je daarvoor echt zal moeten kiezen voor een zonnescherm of een parasol.

Beschermt tegen de regen

Naast het bieden van schaduw, zijn markiezen ook bestand tegen regen. Het gebogen ontwerp en het waterdichte materiaal zorgen ervoor dat regenwater gemakkelijk van de markies afloopt, waardoor je ramen en deuren droog blijven. Dit is vooral handig als je ramen wilt openhouden tijdens een zomerse regenbui. Houd er alleen wel rekening mee dat ondanks de coating, het verstandiger is je markiezen in te klappen, dan dat ze continu blootgesteld worden aan regen, terwijl dat niet direct nodig is.

Isolerende werking

De meeste warmte in ons huis verdwijnt via de ramen. Logisch ook, want dit is vaak, in tegenstelling tot de muren, een zwakkere plek in huis. Waar markiezen in de zomermaanden de warmte buiten de  deur houden, zorgen ze er in de wintermaanden juist voor dat de warmte in huis blijft. Dit komt doordat de kou een stuk lastiger bij de ramen kan komen, waardoor de warme lucht in huis niet zo snel afkoelt. Ideaal dus voor zowel de zomer als de winter.

Stijlvol

Markiezen zijn natuurlijk ontzettend praktisch, maar de voornaamste reden waarom veel mensen hiervoor kiezen, is de enorm stijlvolle uitstraling die ze hebben. Vooral wanneer je kiest voor zwarte markiezen, is dit een enorme toevoeging aan de uitstraling van je woning. Belangrijk is wel dat je ze goed onderhoudt, want zwarte markiezen die vol zitten met aanslag, doen eerder afbreuk aan je huis, dan dat ze zorgen dat het er beter uitziet. Overigens is het schoonmaken relatief eenvoudig en kan gedaan worden met een sopje en spons.

Duurzaam

Het laatste voordeel is de duurzaamheid. Markiezen worden gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan. Ze zijn ontworpen om weerbestendig te zijn en hun vorm en kleur behouden, zelfs na blootstelling aan zonlicht en regen. Door te investeren in markiezen, investeer je in langdurige zonwering die jarenlang meegaat.

Publicatiedatum 14/06/2023