9.2 / 10 1836 reviews 

De voordelen van spots als lichtbron voor jouw interieur

2 min. te lezen

Terug

We zien steeds vaker dat er binnen verschillende interieur wordt gekozen voor spots en dat is natuurlijk niet voor niets. Spots zijn namelijk een geweldige toevoeging aan jouw interieur. Ze bieden niet alleen praktisch licht, maar kunnen ook een stijlvolle en moderne uitstraling geven aan elke ruimte. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor dimbare spots en ook goed kijkt of het stroomnet geschikt is voor het plaatsen van een dimmer. Het is namelijk niet altijd  vanzelfsprekend dat er een dimmer geplaatst kan worden, zonder dat er een extra draad wordt getrokken. Nu is dit bij huize na 1995 vaak geen probleem, maar bij oudere huizen vaak wel. Deze extra handeling is geen enorme klus, maar moet wel even worden uitgevoerd. Omdat nog lang niet iedereen spots in huis heeft, hebben we een aantal voordelen voor je, die je zeker aan het denken zullen zetten.

Veelzijdigheid en flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van spots is hun veelzijdigheid en flexibiliteit. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast en gericht om specifieke gebieden in een kamer te verlichten. Of je nu een bepaald kunstwerk wilt accentueren of een gezellige sfeer wilt creëren in een hoekje van de kamer, spots kunnen het perfecte gereedschap zijn om dit te bereiken. Om ervoor te zorgen dat je geen randen ziet, zijn trimless spots een absolute aanrader! Deze spots vallen namelijk nagenoeg niet op, zodat je de aandacht volledig kunt vestigen op hetgeen waar het omgaat en dat is het geven van licht.

Een moderne uitstraling

Veel mensen geven de voorkeur aan een moderne en strakke uitstraling in hun interieur. Spots passen perfect bij deze stijl en kunnen een eigentijdse flair toevoegen aan elke ruimte. Hun slanke ontwerp en compacte formaat maken ze een populaire keuze voor moderne interieurs. Overigens zijn er naast spots nog veel meer mogelijkheden om te zorgen voor een moderne uitstraling. Hierbij moet je denken aan een wandlamp zwart voor in de hal bijvoorbeeld. Deze lampen dienen vaak puur praktisch, maar door te kiezen voor zwart, zul je ook zien dat het qua uitstraling een totaal ander gezicht is.

Energiezuinig

Uiteindelijk willen we allemaal besparen op onze vaste lasten. Vooral in deze tijd waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, is energiezuinige verlichting dan dus ook enorm belangrijk geworden Doordat spot vaak zijn voorzien van LED lampen, die bekend staan om hun energiezuinige eigenschappen, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar zorg je er ook voor dat je een stuk minder stroom verbruikt, maar er in kwaliteit qua verlichting op vooruit gaat.

Geschikt voor iedere ruimte

Het voordeel van spots is dat ze in vrijwel iedere ruimte kunnen worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan de keuken, maar ook de woonkamer, slaapkamer en badkamer zijn bij uitstek plekken die perfect zijn voor spots. Afhankelijk van de plek van de spots, moet je wel even nadenken over het eventueel kunnen dimmen ervan. Tijdens het avondeten of het lezen van de krant is het fijn dat je goed licht hebt, maar een avondje borrelen in de spotlights is natuurlijk wat minder gezellig.

 

Publicatiedatum 10/01/2024