9.2 / 10 1816 reviews 

De voordelen van thuiswerken en hoe je jouw inrichting daarop kunt aanpassen

2 min. te lezen

Terug

Werk je vanuit huis? Zo pas je jouw inrichting hierop aan
Werk je vanuit huis? Dan is het zeker aan te raden om je inrichting hierop aan te passen. Je zal merken dat je zo een stuk fijner je werk kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische massagestoel kopen, maar er zijn nog vele andere manieren om de inrichting van je huis op het thuiswerken aan te passen. Ben jij benieuwd welke manieren er zoal zijn? Lees dan snel verder en ontdek welke items er niet in jouw huis mogen ontbreken als je thuis werkt.

Koop een elektrische massagestoel
Met een elektrische massagestoel van bijvoorbeeld deze Rhodos website kun je perfect ontspannen tijdens je pauzes of na het werk. Deze stoelen zijn zeer comfortabel en beschikken over elektrisch aangedreven onderdelen die massages nabootsen. Veel mensen ervaren stress, waardoor ze last kunnen krijgen van rugklachten, een stijve nek of schouderklachten. Dit kan verholpen worden met een regelmatige massage. Mocht je af en toe last hebben van deze klachten, dan is een elektrische massagestoel zeker een aanrader.

Zorg voor de juiste verlichting
Ook de juiste verlichting hebben is erg belangrijk op de thuiswerkplek. Zo kan een onderbelichte ruimte zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn. Zorg er daarom voor dat je werkplek zo dicht mogelijk bij het raam zit, zodat je voldoende daglicht binnen krijgt. Wanneer je je bureau haaks op het raam situeert, zorg je ervoor dat je geen schittering op je scherm zal zien. Zorg er ook voor dat je de juiste verlichting in de ruimte hebt, zoals een goede bureaulamp en een staande lamp. Gebruik bij voorkeur LED verlichting.

Zorg voor voldoende opbergruimte
Wanneer je aan het werk bent, is het erg vervelend om rommel om je heen te hebben. Zorg er daarom voor dat je voldoende opbergruimte hebt. Zo kun je een kastje achter je bureau maken om hier belangrijke spullen in te bewaren of je werkblad verlengen met een aanbouwkastje om hier een printer op te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een dressoir of kastenwand. Een opgeruimde ruimte zorgt ervoor dat je een stuk productiever zal zijn.

Schaf een ergonomische bureaustoel aan
Met een ergonomische bureaustoel gecombineerd met een bureau op de juiste hoogte, kun je ervoor zorgen dat je een gezondere houding aanneemt tijdens het werken. Zo kun je rug- en nekklachten voorkomen. Medewerkers die een ergonomische werkplek hebben ervaren minder pijnklachten, waardoor ze een stuk productiever zijn. 

Publicatiedatum 10/12/2021