9.2 / 10 1816 reviews 

Deze vloeren zijn geschikt voor een woning met kinderen

2 min. te lezen

Terug

Als je voor je (nieuwe) huis een vloer gaat uitzoeken, dan is het een verstandig idee om te kijken naar je gezinssamenstelling. Heb je rondrennende kinderen en/of huisdieren dan zijn namelijk niet alle vloeren even geschikt. Om je een idee te geven waar je o.a. uit kunt kiezen, vertellen we je in dit artikel welke vloeren wel geschikt zijn voor een woning met kinderen.

Laminaat vloer

Een laminaat vloer geeft niet alleen een mooie uitstraling aan je huis, deze is ook nog eens onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Als je laminaat koopt, bijvoorbeeld bij laminaatenparket.nl, dan kun je dit zelf leggen, of dit laten doen door een professional. Wat laminaat aantrekkelijk maakt is dat het ook gemakkelijk weer te verwijderen en herplaatsen is en dus ook mee kan verhuizen. Omdat vloeren als dit niet heel erg duur zijn, kun je met gemak beschadigde delen vervangen door nieuwe. 

Laminaatvloeren zijn goed schoon te houden met een bezem, stofzuiger of bijvoorbeeld een Swiffer met statische doek. Dit is wel iets wat je regelmatig even moet doen omdat zand en ander vuil de toplaag kunnen beschadigen. Wil je het laminaat met water schoonmaken, doe dit dan met een goed uitgewrongen dweil. Hout is nou eenmaal niet zo dol op (veel) water en kan hierdoor ook krom gaan trekken. Laat na het dweilen alles goed drogen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door alles even tegenover elkaar open te zetten (ramen en deuren)

Pvc vloer

Een pvc vloer is onderhoudsvriendelijk en ook nog eens verkrijgbaar in verschillende designs. Deze zorgen ervoor dat het een houten vloer lijkt, maar dat is het dus niet. Je kunt pvc vloeren op verschillende manieren leggen. Tegenwoordig is vooral de visgraat vloer erg populair, maar je kunt er ook voor kiezen om alles op een rechte manier te leggen. Een kwestie van smaak dus.  Je hebt bij pvc de keuze tussen klik-vloeren en plak-vloeren. Bij deze eerste is het heel gemakkelijk om delen te vervangen en bij de tweede ben je zeker van een beter geluiddempend effect. 

Een pvc vloer is gemakkelijk schoon te houden door er met regelmaat een stofzuiger overheen te trekken. Zitten je kinderen regelmatig in de speeltuin en nemen ze bakken met zand mee, dan is een bezem over de vloer halen (het liefst iedere dag) geen overbodige luxe. Vlekken kun je verwijderen door een klein beetje water op een doek te doen en het weg te deppen. 

Vinyl vloer

Een vinylvloer is een zeil-vloer welke goed tot zijn recht komt in natte ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer. Ook in de keuken is dit een favoriet, omdat hier nog wel eens geknoeid wordt met bijvoorbeeld limonade. Het nadeel van vinyl is wel dat je er eigenlijk geen zwaardere meubels op kunt zetten. Deze kunnen de vloer namelijk beschadigen en/of putten veroorzaken. Wel heeft vinyl een geluiddempende functie, wat natuurlijk wel erg prettig is als je van die kleine stuiterballen rond hebt rennen.

Deze vloeren kun je met een stofzuiger goed schoonhouden, maar wil je echt grondig aan de slag dan kun je een goed uitgewrongen dweil gebruiken. Gebruik nooit een schuurspons om een vlek te verwijderen. Deze beschadigt de toplaag van het vinyl en daardoor gaat het uiteindelijk kapot.

Publicatiedatum 15/03/2022