9.2 / 10 1824 reviews 

Dingen die je moet weten, voordat je jouw woning (of bedrijf) laat isoleren

2 min. te lezen

Terug

Denk je erover om je woning of bedrijf te laten isoleren? Dan begrijpen we maar al te goed hoe lastig het is om te bepalen wat de juiste vorm van isolatie is. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk besparen en een isolatie kiezen die past bij het gebouw. Hieronder een aantal handige tips, die je kunt volgen voor het maken van de juiste keuze.

Laat je adviseren

Het is een goed idee om je van tevoren te laten adviseren door een professional over de verschillende opties. Zij weten als geen ander waar ze op moeten letten en kunnen jou ook vertellen welke soorten isolaties mogelijk zijn voor jouw woning. Vaak is het isolatie advies gratis, zodat je zonder verplichtingen eerst de verschillende opties kunt bekijken.

Kies de juiste soort isolatie

Er zijn meerdere soorten manieren om een gebouw te isoleren en als je hier geen verstand van hebt is het moeilijk om een keuze te maken. Een veel gekozen methode is spouwisolatie. Dit komt mede omdat het een eenvoudige manier van isolatie is, waardoor het relatief goedkoop is en je niet in de rommel zit. Bij spouwisolatie wordt de holte tussen de buiten- en de binnenmuur opgevuld met isolatiemateriaal, waardoor je dus flink op je energiekosten zal besparen en de warmte ook beter in het huis zal worden verdeeld.

Vraag na of je subsidie kunt krijgen

Voor sommige vormen van isolatie, zoals bij spouwmuurisolatie, kun je een mooie subsidie krijgen van de overheid. Dit betekent minder kosten en ook een snellere terugverdientijd. Een ander voordeel waar je van geniet bij het laten isoleren van je woning of een ander gebouw, is het lage btw tarief op arbeidskosten. Je betaalt namelijk geen 21% maar 9%, waardoor de kosten voor het isoleren van je woning of bedrijf lager uitvallen.

Kijk of een isolatiebedrijf betrouwbaar is

Voordat je met een bedrijf in zee gaat om je woning te laten isoleren, is het verstandig om na te gaan of de onderneming in kwestie betrouwbaar is. Je kunt kijken naar recensies van mensen die je voor gingen en of het bedrijf garantie biedt op de werkzaamheden. Een andere manier om erachter te komen of je een bedrijf kunt vertrouwen, is door na te gaan of het isolatiebedrijf is aangesloten bij VENIN. Dit is een branchevereniging voor erkende isolatiebedrijven en een teken dat je het desbetreffende isolatiebedrijf met een gerust hart kunt inhuren.

Isolatie is ook mogelijk tegen geluidsoverlast


Hoewel vrijwel iedereen denkt aan isolatie om de warmte binnen te houden (of de kou buiten), kun je een woning ook laten isoleren tegen geluidshinder. Dit is met name erg handig voor oudere woningen, waarbij geluidsisolatie een hoop irritatie kan wegnemen.

Publicatiedatum 11/11/2022