9.2 / 10 1836 reviews 

Dit is waarom je muur isolatie moet laten plaatsen door een professional

2 min. te lezen

Terug

Heb je ooit stilgestaan bij de dunne barrière die jouw gezellige woonkamer scheidt van de koude, gure buitenlucht tijdens wintermaanden? Die barrière is je muur en hoe deze is geïsoleerd, kan het verschil betekenen tussen een behaaglijk huis en een torenhoge energierekening. Muur isolatie staat centraal in het transformeren van een huis in een energiezuinige en comfortabele woonplek. Stel je voor: je zet de verwarming een graadje lager, maar voelt nog steeds de warmte omarmen in elke hoek van het huis. Dankzij muurisolatie behoudt je woning warmte in de winter en blijft het koel tijdens hete zomerdagen, wat direct leidt tot besparingen op de energiekosten. Gemiddeld kan een goed geïsoleerde woning jaarlijks tot wel 30% besparen op stookkosten. Maar de voordelen beperken zich niet alleen tot temperatuurregulatie. Woon je in een bruisende stad of dichtbij een drukke weg? Een geïsoleerde muur dempt geluiden van buitenaf, zodat je kunt genieten van een rustiger en stiller huis. En als klap op de vuurpijl draag je met muurisolatie ook bij aan een beter milieu, door de vermindering van CO2-uitstoot. Het is dus niet enkel een investering in je huis, maar ook in een duurzame toekomst.

Dit zijn al genoeg redenen om muurisolatie in huis te nemen maar laat dit wel door een professioneel bedrijf doen!

Waarom een professionele aanpak essentieel is

Bij het overwegen van muurisolatie denk je misschien aan de vele voordelen die het biedt. Echter, wat velen over het hoofd zien, is het belang van een grondige voorbereiding en professionele uitvoering. Een recent onderzoek van de NOS onthulde een verrassend feit: dat bij veel woningen vleermuizen tussen de muren kunnen gaan nestelen. Deze beschermde diersoorten hebben niet alleen een speciale plek in ons ecosysteem, maar hun aanwezigheid kan ook het isolatieproces bemoeilijken. Daarom is het inschakelen van een professioneel isolatiebedrijf geen overbodige luxe, maar een noodzaak. Deze bedrijven voeren vaak een zogenaamde 'quickscan' uit voordat ze beginnen met isoleren. Dit houdt in dat ze de muren controleren op aanwezigheid van vleermuizen of andere obstakels. Alleen met een dergelijke grondige voorbereiding kun je er zeker van zijn dat de isolatie correct en ethisch verantwoord wordt aangebracht. Zo bescherm je niet alleen je woning, maar ook onze kwetsbare natuur.

De professional die je kan helpen

Eén van de toonaangevende namen in de isolatiebranche die deze scan kan uitvoeren is isolatie.com. Niet alleen staan ze bekend om hun expertise en kwalitatieve aanpak, maar ook om hun bewustzijn van de langetermijnvoordelen van muurisolatie. Een bezoek aan isolatie.com helpt je dus verder! Investeren in kwalitatieve muurisolatie gaat namelijk verder dan comfort en energiebesparing. Het heeft een directe impact op de vastgoedwaarde van je woning. Potentiële kopers zijn steeds vaker op zoek naar duurzame, energie-efficiënte woningen. Een huis dat uitgerust is met professionele muur isolatie kan zich daardoor onderscheiden op de vastgoedmarkt. Het is een teken van vooruitdenken, duurzaamheid en slimme investeringen.

Publicatiedatum 06/10/2023