9.2 / 10 1821 reviews 

Dit moet je weten over dekbedovertrekken 

2 min. te lezen

Terug

Als je op zoek bent naar nieuw beddengoed, maar je bent in de war over de verschillende opties, bekijk dan eens de site van Smulderstextiel. Hier vind je een maattabel voor dekbedden en alles wat je moet weten over de hoogwaardige dekbedovertrekken die aangeboden worden door deze verkoper. Voordat je daadwerkelijk aankopen doet, is het verstandig om eerst zelf nog wat onderzoek te doen naar alle verschillende opties. Middels de handige tips uit dit artikel kies je in een handomdraai je dekbedovertrek naar keuze.

Wat is een dekbedovertrek?

Een dekbedovertrek is een beschermende machinewasbare hoes voor je dekbed, die mogelijk gevuld is met dons. Er zijn veel dekbedovertrekmaten en stijlen om uit te kiezen, afhankelijk van je voorkeur. Ze kunnen ook een dekbedhoes worden genoemd, omdat het de buitenkant van het beddengoed is. Denk aan je dekbedovertrek zoals je zou denken aan een kussensloop. Het beschermt de binnenkant van de isolatie en stof, terwijl het toch een decoratief tintje geeft dat zowel stijlvol als functioneel is. Dekbedovertrekken zijn niet gevuld. Het heeft een opening waar je je dekbed in kunt doen en het heeft verschillende sluitingen zoals knopen of ritsen. Deze toegevoegde elementen maken het verwisselen van een dekbedovertrek gemakkelijk en probleemloos. Dekbedovertrekken kunnen overigens gemaakt worden van verschillende soorten stoffen zoals katoen, flanel en katoen-satijn. 

Wat is het doel van een dekbedovertrek?

Ook al is het dekbedovertrek slechts de buitenstof van het beddengoed, het dient nog steeds voor vele doeleinden. Om te beginnen is het dekbedovertrek bedoeld om het dekbed schoon, stofvrij en in goede staat te houden. Het dekbedovertrek is machinewasbaar en gemakkelijk schoon te maken, terwijl het dekbed niet vaak gewassen hoeft te worden. De beschermlaag die het dekbedovertrek draagt ??helpt de levensduur van je dekbed te behouden en is eenvoudig te verwisselen. Het dekbedovertrek brengt ook het algehele stijlelement in een kamer en dient als het belangrijkste middelpunt voor de rest van je inrichting. 

Hoe kies je het beste dekbedovertrek?

Bij het kopen van een dekbedovertrek moet je op een aantal verschillende factoren letten. Zo is het onder meer van belang om rekening te houden met de afmetingen van je dekbed, hier moet de hoes immers overheen passen. Over het algemeen zul je een 200x200 dekbedovertrek nodig hebben als je een tweepersoonsbed hebt. Daarnaast moet je ook rekening houden met het materiaal van de hoes. Hierbij zou je onder andere kunnen kiezen voor katoen, wat over het algemeen de populairste keuze is onder de Nederlanders. Desondanks hoeft deze stof niet het beste te zijn voor je dekbedovertrek, doe hier zelf onderzoek naar met behulp van de informatie die je kunt vinden op de website van Smulderstextiel. Natuurlijk moet je bij het kopen van dekbedovertrekken ook letten op het ontwerp. Het zou immers perfect zijn als het uiterlijk van je beddengoed perfect past bij zowel je bed als de rest van je slaapkamer. Op deze manier zul je ervoor zorgen dat de ruimte echt één mooi geheel wordt, waar het design van je dekbedovertrek zeker een rol bij speelt. 

Publicatiedatum 23/11/2021