9.2 / 10 1824 reviews 

Dit moet je weten over het leggen van een pvc-vloer

2 min. te lezen

Terug

Als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken moet je met een aantal dingen rekening houden. Natuurlijk welk materiaal je mooi vindt, maar ook hoe lang je ervan wilt kunnen genieten. Niet elke vloer is namelijk even toekomstbestendig en het is natuurlijk ook een verschil of je alleen woont of met een heel gezin. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een pvc-vloer en dat is niet zo gek. Het is een stevige vloer die tegen een stootje kan en lang mooi blijft. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig om deze lang mooi te laten blijven. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je deze vloer laat leggen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Vloer prepareren

Je kunt niet zomaar je vloer uit de verpakking halen en direct beginnen met deze leggen. Je moet een pvc-vloer eerst zo’n 48 uur laten acclimatiseren, voordat je ermee aan de slag gaat. Hierdoor wordt de pvc soepel en makkelijker om mee te werken. Doe je dit niet, dan haal je jezelf wat problemen op de hals.

Vloer egaliseren en ondervloer leggen

Als je geluk hebt kun je de pvc-vloer over je huidige vloer aanleggen. Dit is alleen aan te raden als deze vloer geschikt is als ondervloer. Deze moet perfect geëgaliseerd zijn, want je zal elk hobbeltje door de pvc zien. Je kunt er misschien beter voor kiezen om je oude vloer eruit te slopen en een bijpassende ondervloer te plaatsen die de levensduur van de pvc-vloer juist verlengt. Je kunt bij veel winkels ook pvc vloeren inclusief egaliseren aanschaffen, waardoor je verzekerd bent van een strakke en nette vloer.

Hoe zit het met vloerverwarming?

Een pvc-vloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarming, dus het is verstandig om vooraf te bepalen of je hier gebruik van wilt maken. Voor vloerverwarming heb je een bijzonder type ondervloer nodig, die ervoor zorgt dat de vloerverwarming optimaal door de pvc heen komt. 

Vermijd direct zonlicht

Als je ervoor wilt zorgen dat de pvc-vloer goed vastgelijmd wordt, kun je het beste direct zonlicht vermijden tijdens het leggen. De pvc moet namelijk inwerken op de lijm en dit gaat niet heel goed samen met zonnestralen. Ook na het leggen van de vloer kun je het beste nog een dag zonlicht mijden, dus probeer de gordijnen zoveel mogelijk te sluiten.

Publicatiedatum 01/02/2022