9.2 / 10 1806 reviews 

Dit zijn dé trends op het gebied van beddengoed in 2024

1 min. te lezen

Terug

Het op een gezellige wijze inrichten van een slaapkamer is vaak niet gemakkelijk. Aan de ene kant moet de ruimte rust uitstralen; je wilt voorkomen dat het veel moeite kost om in slaap te komen. Aan de andere kant zijn ook warmte en een romantische sfeer belangrijk in een slaapkamer. Een van de manier om in beide doelen te voorzien: het kiezen van het juiste beddengoed.

Contrast in kleuren van het dekbedovertrek en de kussensloop 

Een van de trends van dit moment is volgens de beddengoedspecialist Huijer.nl het bewust mismatchen van het kleurgebruik in het dekbedovertrek en de kussensloop. De mismatch in kleuren maakt dat er een contrast ontstaat, dat de slaapkamer een sfeervolle uitstraling kan geven.

Daarbij voeg je op deze wijze een eyecatcher toe aan het interieur in deze ruimte. Prettig aan het bewust mismatchen van kleuren is dat het voor iedereen mogelijk is. Je hoeft er geen grote portemonnee voor te hebben. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het toevoegen van een luxe fauteuil aan het interieur in de slaapkamer. 

Huijer: “Ga voor een gebalanceerde look met opvallende patronen en zachte kleuren” 

In plaats van te kiezen voor een mismatch in opvallende kleuren, zou je ook bewust voor zachte, lichte kleurtinten kunnen kiezen. Dat is iets waar steeds meer mensen voor kiezen laat Huijer weten op haar website. Denk hierbij aan het gebruik van beige, lichtgeel of bijvoorbeeld een zachte oranje tint.

De kleuren die je in het beddengoed gebruikt zou je ook op andere plekken in de slaapkamer terug moeten laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een tapijt op de vloer, waarin je hetzelfde patroon gebruikt. Het voorkomt dat de slaapkamer té druk wordt. 

Maak gebruik van verschillende stoffen

Naast de keuze uit verschillende kleuren en patronen, kun je kiezen tussen diverse stoffen. Populair is het in 2024 om gebruik te maken van bijvoorbeeld een linnen dekbedovertrek, dat je combineert met een kussensloop van een fluwelen stof. Een vergelijkbare combinatie is die van een satijnen kussensloop met een katoenen dekbedovertrek. Belangrijk is voornamelijk dat de gebruikte stoffen comfort bieden, die zowel duurzaam als kwalitatief  hoogstaand zijn

Publicatiedatum 15/02/2024