9.2 / 10 1825 reviews 

Dit zijn de badkamertrends van dit moment

2 min. te lezen

Terug

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends te zien als het aankomt op interieur. Het gaat dan niet alleen om woonkamers en keukens, maar ook badkamers gaan met hun tijd mee. Graag vertellen we je in dit artikel welke trends er op dit moment zijn.

Groene badkamer

Naast dat groene tegels, waskommen en badkamermeubels steeds vaker terug te zien zijn in de badkamer (bij BadkamerXXL hebben ze genoeg keus), zie je ook steeds meer groen terugkomen in de vorm van planten. Naast dat deze voor een fijne sfeer zorgen is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Planten zuiveren namelijk de vochtige lucht. Let er wel goed op dat je kiest voor een plant die tegen vocht kan. Weet je het niet zeker, vraag dan advies aan iemand die er verstand van heeft, bijvoorbeeld een medewerker van het tuincentrum. 

Retro 

Retro is weer helemaal terug en dat zie je voornamelijk terug in de tegels. Een visgraatpatroon maakt deze look helemaal compleet. Kleuren zoals diepgroen (jaja, daar is ‘ie weer), terracotta, paars en donkerblauw worden het meeste gebruikt in een retro badkamer evenals vrijstaande en halfvrijstaande baden. Tijd voor een fijne playlist tijdens het badderen dus!

Gekleurde voegen

Voegenverf in een andere kleur dan wit, het bestaat echt! Op deze manier kun je subtiel een gezellig kleurtje geven aan de badkamer. Wil je geen felgekleurde tegels, dan kun je ook alleen de voegen schilderen om toch wat meer sjeu aan het geheel te geven. Ook bestaan er voegenstiften, die het nog gemakkelijker voor je maken om de badkamer een extraatje te geven. Er bestaat ook glittervoeg, voor mensen die houden van een beetje glitter en glamour in hun badkamer.

Zwart: tijdloos

Zwart is al een tijdje trendy in de badkamer en de verwachting is dat dit ook nog wel even zo zal blijven. Je kunt kiezen voor een hele zwarte badkamer, maar dat zorgt ervoor dat de ruimte een stuk kleiner lijkt. Vaak kiest men liever voor zwarte badmeubels en/of of kranen.

Japandi

Japandi is een mix van invloeden uit Japen en Scandinavië. Er wordt gebruik gemaakt lichte tinten, organische vormen en natuurlijke materialen. In een Japandi badkamer kiest men voor verschillende lichte tinten en slechts een enkele donkere kleur om contrast te creëren. Omdat alle minimalistisch is blijft de ruimte lucht ogen en wordt het contrast niet overweldigend. Vaak kiest men voor riet en hout en zijn de vormen vaak rond, wat bijvoorbeeld terug te zien is bij de waskom. Ook past een asymmetrische spiegel perfect! 

Publicatiedatum 07/02/2022