9.2 / 10 1825 reviews 

Diverse vloeren voor in huis

2 min. te lezen

Terug

Vind je het tijd voor een nieuwe vloer in huis? Dat kan, op ten duur zijn we toe aan iets nieuws. Een vloer is misschien wel de belangrijkste factor in huis, je loopt er namelijk constant op! Als je dus een nieuwe vloer gaat kiezen is het belangrijk dat je een kies die voldoet aan je behoeftes en wensen. Er is veel keus in vloeren, niet alleen in kleur of patroon, maar ook in materiaal. Als jij graag op je blote voeten door heel het huis loopt, kun je beter gaan voor laminaat dan tegels bijvoorbeeld. In deze blog lees je meer over de diverse vloeren waaruit je kunt kiezen, en wat hun kenmerken zijn. 

Houten vloer

Houten vloeren bestaan al zeer lang, het is namelijk één van de oudste vormen van vloerbedekking. Ze zijn meestal gemaakt van eikenhout, waardoor ze een mooie authentieke look geven aan de ruimte. Mocht je dus voor een landelijke woonstijl gaan, is deze zeker geschikt. Houd er wel rekening mee dat een houten vloer regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft. 

Beton

Als je voor een trendy interieur gaat, is een betonnen vloer de juiste keuze. Een betonnen vloer creëert een industriële, moderne look wat tegenwoordig erg in is. De vloer is nauwelijks kapot te krijgen, maar de vloer is minder geluidsabsorberend en de ruimte zal daardoor wel ‘hol’ klinken. Voor de rest is het een tijdloze vloer. 

Parket

Een parketvloer komt net zoals een houten vloer vaak voor in Nederland, deze wordt gelegd in planken en wordt onderscheiden tussen twee soorten: massief en samengesteld parket. Massief parket bestaan dan volledig uit natuurlijke materialen, en samengesteld parket bestaat vaak uit multiplex en natuurlijk materiaal.

Laminaat

Eén van de populairste vloersoorten in Nederland is laminaat, een kunststof vloer die bestaat uit 4 lagen: een balans laag, kern laag, decoratieve laag en bovenlaag. Laminaat is goedkoop, maar dit zie je er zeker niet aan. Laminaat moet dan wel op den duur vervangen worden, maar is makkelijk mee te verhuizen.

PVC

Net zoals laminaat is PVC een kunststof vloer die bestaat uit verschillende langen. PVC is dan wel wat sterker, omdat het een beschermende toplaag bevat. Ze zijn makkelijk schoon te houden met een stofzuiger en een dweil. 


Vinyl

De grootste voordelen van vinyl vloeren zijn dat ze makkelijk te onderhouden zijn en omdat vinyl vloer goedkoop is. Het is gemaakt van kunststof materiaal en is vochtbestendig. De vloeren zijn een goede keuze voor een badkamer of keuken. Mocht je er nog vloerverwarming in willen, kan dit ook. Publicatiedatum 10/10/2022