9.2 / 10 1821 reviews 

Dubbelstaafmat hekwerk, wat is het en welke soorten zijn er?

2 min. te lezen

Terug

Een dubbelstaafmat hekwerk is erg populair door zijn verschillende afmetingen in de hoogte. Zo is het te gebruiken voor een bedrijventerrein of voor een duidelijke scheidingslijn tussen de tuin van je buren en je eigen tuin.

Het hekwerk ziet er modern en strak uit. Het hek is afgewerkt met een poedercoat zodat het in alle weersomstandigheden waar we in Nederland mee te maken hebben mooi blijft. Het gaat dus niet roesten na verloop van tijd, wat er voor zorgt dat het een eenmalige investering is waar je jaren plezier van gaat hebben. 

Hoe is een dubbelstaafmat opgebouwd?

Je hebt 2 horizontale spijlen met daartussen de verticale spijlen. De horizontale spijlen zijn netjes verdeeld waardoor je stevigheid creëert en het er strak uitziet. De verticale spijlen zijn aan de horizontale spijlen vast gelast waardoor je deze niet los kan krijgen en het dus onderhoudsvriendelijk is en het na 10 jaar nog precies op dezelfde plek zit.

Wij bieden verschillende hoogtes aan voor de dubbelstaafmat hekken, zo kan je als bedrijf zijnde kiezen voor een extra hoog hek waardoor je onverwachte bezoekers buiten houdt. Voor in de achtertuin kan je een wat lager hek nemen wat precies goed is voor voldoende privacy. In de voortuin zou je bijvoorbeeld weer een kleinere afmeting kunnen nemen om alleen duidelijk te maken dat hier jouw terrein begint.

De verschillende hoogtes die MT hekwerken aanbiedt voor de dubbelstaafmat zijn:

  • 60 cm
  • 80 cm
  • 100 cm
  • 120 cm
  • 140 cm
  • 163 cm
  • 183 cm
  • 203 cm
  • 243 cm

Voor deze hoogtes kan je uit 3 verschillende kleuren kiezen, groen, grijs en zwart. Een neutrale kleur die past bij elk bedrijventerrein of tuin.

Hoe bereken ik hoeveel dubbelstaafmat hekken ik nodig heb?

Een dubbelstaafmat hek is standaard altijd 2,5 meter breed. Je begint het hekwerk altijd met een beginpaal en eindigd met een eindpaal. Tussen het begin en eindpaal heb je tussenpalen deze staan om de 2,5 meter. Eindigt of begint je hekwerk tegen een muur van bijvoorbeeld je garage of de zijkant van je huis is dit geen probleem, dan vervangen we het begin of eindpaal met een muurbeugel. 

Rekenvoorbeeld: 

De gemiddelde tuin in Nederland is ongeveer 10 meter diep, dus laten we voor het gemak hiermee rekenen. 

Je hebt een recht stuk van 10 meter, een dubbelstaafmat is standaard 2,5 meter. Je hebt dus 4 dubbelstaafmat hekken nodig. Je hebt dus 1 begin en 1 eindpaal nodig en in deze situatie 3 tussenpalen. 

Is je tuin minder diep of dieper dan 10 meter? En kom je uit op een getal, bijvoorbeeld 4,4 dan rond je altijd af naar boven dus in dit geval 5. De delen zijn eenvoudig op maat te maken zodat het er strak uitziet. 

Passend advies bij MT hekwerken

Twijfel je welke dubbelstaafmat het meeste geschikt is voor jouw situatie, de specialisten van MT hekwerken staan te springen om jou een passend advies te geven voor jouw tuin of bedrijfspand.

Publicatiedatum 23/11/2022