9.2 / 10 1806 reviews 

Duurzaam schilderwerk voor buiten altijd een goed idee

2 min. te lezen

Terug

De beslissing om voor duurzaam buiten schilderwerk te kiezen is er een die steeds meer mensen maken. Niet alleen draagt het bij aan de bescherming van onze planeet, maar het kan ook flink schelen in de portemonnee. Met de juiste verf, zoals Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg, verhoog je de levensduur van je schilderwerk en verminder je de noodzaak voor frequente onderhoudsbeurten. Bovendien houdt deze verf je houtwerk langer mooi en beschermd tegen weersinvloeden. Duurzame verfsoorten zoals Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg zijn speciaal ontwikkeld om een langdurig resultaat te bieden. Ze bevatten minder vluchtige organische stoffen, wat beter is voor het milieu en je gezondheid. Door de hoge dekkracht en duurzaamheid hoef je minder vaak te schilderen, wat resulteert in minder verfverbruik en dus minder afval.

Kies de juiste verf en materialen

Bij duurzaam schilderen is het van cruciaal belang dat je kiest voor kwalitatieve producten die lang meegaan. Een goed voorbeeld hiervan is Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze hoogglanslak staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en weerbestendigheid. Het kiezen van dergelijke producten zorgt er niet alleen voor dat je minder vaak hoeft over te schilderen, maar ook dat je schilderwerk er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Naast het selecteren van de juiste verfsoort, is het ook belangrijk om te investeren in goede kwaliteit gereedschap. Goede kwasten en rollers maken niet alleen het aanbrengen van de verf makkelijker, maar zorgen ook voor een betere afwerking. Bovendien gaan ze langer mee, waardoor je ze niet na elk project hoeft te vervangen.

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is onmisbaar voor een duurzaam resultaat. Dit begint bij het zorgvuldig schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Barsten en gaatjes dienen opgevuld te worden voordat er geschilderd wordt, om vochtinfiltratie en verdere schade te voorkomen. Het juiste gebruik van grondverf of primer kan ook een groot verschil maken in hoe goed de uiteindelijke verflaag hecht. Door aandachtig te werk te gaan bij de voorbereiding, zorg je ervoor dat de verflaag goed hecht en lang mee kan gaan. Dit is vooral belangrijk bij buitenschilderwerk, waar de elementen hun tol kunnen eisen op het houtwerk.

Aan de slag: stap voor stap naar een duurzaam resultaat

Het daadwerkelijke schilderproces is waar alles samenkomt. Begin met een grondlaag van goede kwaliteit en laat deze goed drogen voordat je met de aflak begint. Zorg ervoor dat je gelijkmatige lagen aanbrengt en let op de droogtijd tussen de lagen door. Met producten als Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Sikkens Rubbol XD High Gloss ben je verzekerd van een hoogwaardige afwerking. Neem je tijd om het schilderwerk netjes af te ronden; haastige spoed is zelden goed.

Onderhoud voor een blijvend mooie uitstraling

Ook na het afronden van het schilderproject is onderhoud belangrijk om je schilderwerk mooi te houden. Inspecteer regelmatig of er beschadigingen of afbladdering plaatsvindt en werk deze bij waar nodig. Zo blijven de beschermende eigenschappen intact en zal jouw buitenwerk er jarenlang prachtig blijven uitzien. Door consequent onderhoud blijven producten als Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en Sikkens Rubbol XD High Gloss optimaal presteren. Een kleine moeite die zorgt voor duurzaamheid en schoonheid op lange termijn.

 

Publicatiedatum 19/03/2024