9.2 / 10 1808 reviews 

Een huis gevonden met tuin? Dit zijn de leukste manieren om je tuin in te richten

2 min. te lezen

Terug

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van een nieuwe woning. Een huis gevonden met tuin? Jackpot! Tegenwoordig is het hebben van een tuin echt een luxe. Dan wil je er natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De inrichting van jouw nieuwe tuin is daarom belangrijk. Ben je al aan het fantaseren hoe je jouw tuin gaat inrichten? Zie je jezelf al chillen in je nieuwe tuinhuis met veranda? Lees dan snel verder wat de tuintrends van dit jaar zijn om te ontdekken wat de leukste manieren zijn om je tuin in te richten. 

Groen, groener, groenst! 

Wil jij helemaal mee met de tuintrends van dit jaar, kies dan voor groen! Denk aan groene siergrassen, planten, bloemen en heggen. En niet alleen voor je beplanting, maar ook voor je tuinmeubelen en accessoires zit je helemaal goed met groen. Met name saliegroen is een goede keuze. Daarnaast behoren ook kleuren als beige, bruin, zwart en grijs tot het kleurenpalet van 2022. Kies voor je basis, dus voor natuurlijke tinten, en houd het subtiel. Ga bijvoorbeeld voor saliegroene bloempotten of een houten loungebank met zwarte kussens. 

De groene kleur is niet alleen trendy, groen doen is ook helemaal van nu! Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels van hergebruikt hout. Ga voor materialen met een lange levensduur. En kies voor sfeerverlichting op zonne-energie. 

Island vibes 

Oké, heb je jouw basis subtiel en rustig gehouden? Dan is het tijd om je tuin op te fleuren. Ook dit jaar laten we ons inspireren door bestemmingen zoals Ibiza en Bali. Om deze Island vibes terug te laten komen in je tuin kies je voor materialen als rotan en touw. Zoek bijvoorbeeld een rotan tuinset en een macramé plantenhanger. Maak het af met kleurrijke sierkussentjes en een Perzisch buitenvloerkleed. Voel jij de vakantiesferen al tot leven komen in je nieuwe tuin? 

Verbind binnen met buiten

De afgelopen jaren zijn we meer thuis geweest dan ooit. We werken massaal thuis en zien onze tuin daarom steeds meer als een verlengstuk van ons huis. Niet zo gek dus dat het dit jaar een trend is om buiten met binnen te verbinden. Steeds meer mensen kiezen daarom voor overkappingen of veranda’s. Zo haal je het gehele jaar door plezier uit je tuin, ongeacht de weersomstandigheden. Maak het helemaal knus met een buitenkachel of vuurkorf, een lekkere loungebank en sfeerverlichting. En ta-da, jouw tuin is helemaal on trend!

De leukste manieren om jouw tuin in te richten zijn volgens de trends van 2022 dus het gebruik van groen en subtiele kleuren, groen doen, Island vibes creëren en binnen met buiten verbinden.

Publicatiedatum 31/01/2022