9.2 / 10 1836 reviews 

Een mobiele airco voor een comfortabele woning

2 min. te lezen

Terug

Op een van die zonnige voorjaarsdagen merk je dat de zomer er weer aan komt. Tijd om na te denken hoe je jouw woning koel en comfortabel gaat houden. Dit kan door zonwering te installeren, maar ook een mobiele airconditioner kan hiervoor een uitkomst bieden. In deze blog gaan we in op hoe een mobiele airco jouw zomerse comfort kan verbeteren.

Flexibel koelen

Met een mobiele airco heb je een flexibele en eenvoudige oplossing om de verschillende ruimtes in je woning te koelen. Met een mobiele airco kun je genieten van verkoeling waar en wanneer je maar wilt, of het nu in de woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor is. In tegenstelling tot vaste airco-units vereisen ze geen ingrijpende installatie en kunnen gemakkelijk verplaatst worden van kamer naar kamer. Hierdoor is een mobiele airco met name ideaal voor huurwoningen.

Voordelen van een Mobiele Airco

Een mobiele airco kopen levert verschillende voordelen op: 

  • Het grootste voordeel van een mobiele airco is de flexibiliteit. Dankzij de wieltjes is de airco eenvoudig te verplaatsen naar de ruimte waar verkoeling het meest nodig is.

  • Mobiele airco’s werken eenvoudig met een stekker in het stopcontact. Sluit daarna enkel nog de afvoerslang aan en de airco kan starten met koelen van de ruimte.

  • Naast de functie als koeling is een mobiele airco ook vaak te gebruik als ventilator. Hierdoor zijn ze het hele jaar nuttig.

  • Moderne airco's zijn vaak ook energiezuinig ontworpen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Aandachtspunten bij het kopen van een mobiele airco

Bij het kopen van een airco is het belangrijk om met enkele factoren rekening te houden. Het belangrijkste is de koelcapaciteit. Let op dat het model voldoende capaciteit heeft om de ruimte te kunnen koelen. Wil je het enkel gebruiken voor slaapkamers, dan heb je minder capaciteit nodig als bij een woonkamer met open keuken. Een tweede factor is het geluidsniveau. Wanneer een airco veel geluid maakt, is hij minder geschikt om ‘s nachts op de slaapkamer te plaatsen. Sommige modellen hebben extra functies zoals een slaapmodus voor extra gemak en comfort. Maar ook een timer en afstandsbediening zijn een goede aanvulling op de flexibiliteit van de airco. Ontdek meer over welke airconditioning het beste bij jou past.

Een mobiele airco kopen is een slimme investering om je woning koel en comfortabel te houden tijdens de warme zomermaanden. Gebruik bovenstaande tips om deze zomer te kunnen genieten van verkoeling en comfort in huis.

Publicatiedatum 07/03/2024