9.2 / 10 1825 reviews 

Een nieuwe cv-ketel huren of kopen? 

2 min. te lezen

Terug

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Er zijn tegenwoordig verschillende opties om je oude ketel te vervangen. Kopen kan handig zijn, maar huren is ook een goede optie. Wanneer kies je ervoor om een cv-ketel te huren en wanneer kun je juist beter een cv-ketel kopen? Zowel kopen als huren brengen een aantal voordelen met zich mee die het waard zijn om tegen elkaar af te wegen.

De verschillen in kosten

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen doe je niet iedere dag, sterker nog, dit doe je eens in de 12 tot 15 jaar. Gelukkig maar, want wanneer je een cv-ketel koopt, betaal je namelijk in één keer het volledige bedrag van de ketel. Dat is een groot verschil met huren. Bij huren betaal je maandelijks een vast bedrag waarbij de installatiekosten zijn inbegrepen. Je huurt een cv-ketel al vanaf € 23,95 per maand. Deze maandelijkse kosten kunnen stijgen bij ketels die een hogere water capaciteit leveren. Welke ketel je nodig hebt hangt namelijk af van hoe groot je woning en je huishouden is. De kosten van het kopen van een cv-ketel lopen uiteen van €1.200 tot €3.000.

Wanneer beter huren

Zie je op tegen de forse kostenpost van een nieuwe cv-ketel? Huren kan een goede optie zijn. Je hoeft dan geen plotselinge grote uitgave te doen. Daarnaast kan je met huren tijd winnen als je je op duurzame verwarmmethode wilt oriënteren, maar je ketel plotseling vervangen moet worden. 

Korte looptijd
Aan een gehuurde ketel zit je niet vast. Ben je geïnteresseerd in het huren van een cv-ketel? Bij Feenstra kun je bijvoorbeeld een cv-ketel huren zonder langdurig contract of afkoopregeling. Na afloop van het contract wordt het contract maandelijks opzegbaar en kun je ervoor kiezen om de huur op te zeggen. De ketel wordt dan na die periode opgehaald zonder extra kosten.

Geen extra kosten
Daarnaast is een bijkomend voordeel van huren dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Installatie, onderhoud en zelfs spoedreparaties zijn bij de maandelijkse huurprijs inbegrepen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en wordt alles netjes en op tijd opgelost. Je hebt voor langere tijd duidelijkheid over de kosten.

Wanneer beter kopen

Op de lange termijn is kopen voordeliger. Als je van plan bent lang gebruik te maken van een cv-ketel, is het rendabeler om een cv-ketel aan te schaffen. De cv-ketel is dan jouw eigendom. Zo haal je het meest uit je gemaakte kosten. 

Garantieperiode en gratis installatie

In de eerste 2 jaar geef je vaak geen geld uit aan reparatiekosten, omdat eventuele fouten onder de fabrieksgarantie vallen. Daarnaast hanteren veel bedrijven een beleid waarbij de installatie van een nieuwe ketel niet extra wordt gerekend.

Mogelijkheid voor onderhoudsabonnement

Wil je net als bij huren ook niet voor onverwachte kosten komen te staan? Neem dan een onderhoudsabonnement. Veel bedrijven bieden deze abonnementen aan. Door een maandelijks bedrag te betalen, ben je vrij van reparatie- en onderhoudskosten. Hieronder vallen bij sommige aanbieders ook voorrijkosten, arbeidsloon en materiaalkosten onder.

Vakkundig advies

Wanneer je voor de keuze staat om een cv-ketel te huren of te kopen wil je je hier graag in verdiepen om zo de juiste keuze te maken. Feenstra kan hierbij helpen. Zij verkopen en verhuren cv-ketels en geven persoonlijk en vakkundig advies voor een oplossing op maat. Lees meer over cv-ketels kopen en huren bij Feenstra.

Publicatiedatum 19/10/2021