9.2 / 10 1816 reviews 

Een oude kanteldeur in je garage? 4 gebreken waar jij gegarandeerd tegenaan loopt

1 min. te lezen

Terug

Rij eens door een willekeurige straat in jouw stad of dorp. Grote kans dat je bij één of meerdere huizen met een garage, een kanteldeur bent tegengekomen. In Nederland komt dit type garagedeur in veelvoud voor. Ondanks de populariteit van dit type garagedeur, kent deze ook veel gebreken. Hieronder een korte opsomming van 4 gebreken van een kanteldeur die jou zouden moeten doen overwegen een nieuwe garagedeur aan te schaffen.

Beperkte isolatie

Metalen kanteldeuren bieden over het algemeen weinig tot geen isolatie. Dit betekent dat je garage gevoelig is voor extreme temperaturen. In de zomer kan het bloedheet worden, terwijl in de winter de kou gemakkelijk naar binnen dringt. Wanneer je woning direct aan je garage grenst, kan het vervangen van jouw kanteldeur een slimme overweging zijn om jouw comfort te verhogen en energieverbruik te drukken.

Moeizame bediening

Kanteldeuren moeten vaak handmatig bediend worden. De deur moet in zijn geheel naar boven toe geopend worden, waarbij boven het hoofd getild moet worden. Voor iedereen ontzettend onhandig, maar dit kan met name vervelend zijn voor mensen op leeftijd of met een verminderde mobiliteit. Daarnaast is het voor jonge kinderen onmogelijk om de garagedeur zelf te openen.

Gemakkelijk open te breken

Metalen kanteldeuren zijn kwetsbaar voor inbraak. Inbrekers hebben gemiddeld nog geen minuut nodig om een kanteldeur te forceren. Dit is alles behalve wenselijk wanneer je waardevolle spullen opbergt in je garage, of wanneer deze toegang tot je woning verleent.

Saaie garagedeur VS stijlvolle upgrade

Een kanteldeur laat qua designopties vaak te wensen over. Je kiest een kleur en bepaalt de afmetingen, verder valt er weinig te kiezen. Hierdoor straalt een kanteldeur weinig charme uit. Vergelijk dit eens met openslaande garagedeuren, waarbij je zelf het materiaal, design en eventuele toevoeging van ramen kunt kiezen.

Tijd voor een nieuwe garagedeur?

Heeft dit artikel je doen inzien dat jouw metalen kanteldeur minder praktisch is dan je dacht? Openslaande garagedeuren zijn een uitstekende oplossing voor alle bovengenoemde problemen. In één klap profiteer jij van de beste isolatie, inbraakbeveiliging en een gemakkelijke toegang tot de garage. Daarbij kunnen zowel houten als onderhoudsarme openslaande garagedeuren volledig op maat gemaakt worden volgens jou wensen.   

Publicatiedatum 31/10/2023