9.2 / 10 1824 reviews 

Een persoonlijke touch geven aan je huurhuis doe je zo 

2 min. te lezen

Terug

Waarschijnlijk herken je het wel: je woont op dit moment in een huurhuis en je wilt dit echt omtoveren tot jouw eigen plekje. Maar, in een huurhuis heb je vaak wel te maken met wat vaste elementen. Zo kun je meestal geen complete badkamer of keuken renovatie doen en zitten grote verbouwingen er simpelweg niet in. Alsnog kun je jouw huurhuis een persoonlijke touch geven en hier jouw eigen droomplek van maken. Of je hier nou één of vijf jaar woont, het is toch fijn als jij je echt thuis kunt voelen. Met deze tips geef jij een persoonlijke touch aan je huurhuis.

Vloer en muren

Allereerst is het belangrijk om te kijken: hoe is de basis van het huis? Dan hebben we het dus over de vloer en muren. Met een beetje geluk huur je een woning waar al een vloer in ligt waar je blij van wordt. Maar het kan ook zijn dat dit totaal niet bij jouw smaak past. Overleg dan met de verhuurder en investeer in een nieuwe vloer.

Naast de vloer zorgen de muren ook voor een goede basis. Aangeraden wordt om altijd als je een woning betrekt de muren weer opnieuw te verven. Zo ziet de woning er weer als nieuw uit. In overleg met de verhuurder kan je wellicht ook aan de slag met een beetje kleur, dit zorgt ook voor een persoonlijke touch. 

Persoonlijke items

Nu je de basis afgerond hebt, is het tijd om met persoonlijke items jouw huurhuis helemaal jouw eigen plekje te maken. Je kan kleine persoonlijke items neerzetten zoals bijvoorbeeld fotolijstjes, maar je kunt ook de muren gebruiken om persoonlijke items op te hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto op canvas van vrienden, familie of je huisdier. Of een schilderij dat betekenis heeft voor jou?

Planten

Planten kunnen ook enorm veel sfeer in huis brengen, wat ook meteen voor een persoonlijke touch zorgt. Voorbeelden van kamerplanten die je in je huurhuis kunt plaatsen zijn: aloë vera, krulvaren (nephrolepsis) en graslelie (chlorophytum). 

Met deze tips kun jij je huurhuis een persoonlijke touch geven. En een laatste bonus tip: denk na als je gaat inrichten of je de meubels weer makkelijk mee kunt nemen. Kies bijvoorbeeld niet voor inbouwkasten of vaste elementen bij een huurhuis, maar juist voor meubels die je makkelijk mee kan nemen naar een eventueel volgend huis. 

Publicatiedatum 02/12/2022