9.2 / 10 1779 reviews 

Een tegelvloer voor elke ruimte; binnen én buiten

2 min. te lezen

Terug

Vloertegels zijn er in vele soorten en maten, voor binnen en buiten. Als u een nieuw huis heeft gekocht, of u wilt alleen een nieuwe vloer in huis, kunt u kiezen uit vele soorten. Het aanbod is zo groot, dat het belangrijk is om eerst na te gaan voor welke ruimte de vloer is. Daarna kunt u kijken welke sfeer u wilt creëren en welke eigenschappen u van een vloer belangrijk vindt. Zo komt u al snel uit bij de gewenste soort tegel.

Tegels voor binnen

Heeft u kinderen en/ of huisdieren, dan kan dit een bepalende factor zijn wat betreft de soort 

vloertegels. U wilt niet dat er snel krassen op uw nieuwe vloer komen. Keramische tegels hebben als groot voordeel dat deze jarenlang goed blijven, krasbestendig zijn en amper onderhoud nodig hebben. Er zijn ontzettend veel designs beschikbaar bijvoorbeeld de betonlook, de marmerlook en een houtlook. Als u graag een houten vloer wilt in uw keuken, dan is keramisch parket met houtlook het meest geschikt. Dit materiaal is vochtbestendig. Voor in de badkamer zijn deze tegels ook geen probleem. Wat dan aan te raden is om een tegel te kiezen waar meer structuur op zit dienend als antislip. Door de houten sfeer krijgt uw badkamer een warme uitstraling, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een heel ander design.

Welke tegel erg mooi is en een karakteristieke sfeer creëert, is natuursteen. Deze tegel zorgt voor een warme uitstraling. De stenen worden uit groeves gehaald. Ook zijn er wat betreft natuursteen vele soorten en maten te krijgen. Het onderhoud is gemakkelijk en ook goed te combineren met vloerverwarming. 

Voor een wat speelse uitstraling zijn er de portugese vloertegels. Als kenmerk hebben deze het (bloemen)motief. Het materiaal is meestal van cement, maar er is ook zeker Portugees keramiek. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder vlek-, kras- en zuurgevoelig is dan cementtegels. Niet alleen voor de vloer kunnen deze tegels gebruikt worden, ook voor op de wand misstaat dit speelse motiefje niet. 

Tegels voor buiten

Bij een mooi huis hoort een mooi terras. Ook voor buiten zijn er vele soorten. Een goedkope tegel is de betontegel. Maar na verloop van jaren is dit ook te zien door een groene laag algenbloei. Bent u gecharmeerd van de natuurlook, dan zijn natuurtegels iets voor u. Vanwege het materiaal veranderen de tegels door de jaren heen door krassen en het weer. Zo krijgt het wel een karakteristieke uitstraling. Heeft u liever tegels die tegen een stootje kunnen en die jarenlang mooi blijven dan kunt u kiezen voor de keramische tegels. 

Als u een zwembad in de tuin heeft is het natuurlijk prachtig als het terras zo natuurlijk mogelijk overgaat naar het zwembad. Het is het mooiste als de zwembadranden hetzelfde uiterlijk hebben als de terrastegels. De keramische randen hebben veel voordelen omdat deze antislip zijn, kras- en vlekbestendig zijn en tegen chloor kunnen. Ook verkleuren deze tegels niet. Zo geniet u optimaal van uw tuin, terras en zwembad.

Publicatiedatum 21/09/2021