9.2 / 10 1817 reviews 

Een woonstylist inschakelen: wat levert je dat op?

3 min. te lezen

Terug

Je huis is je thuishaven, het is de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je helemaal tot rust kunt komen. Tenminste, dat is wat het zou móeten zijn. Maar voordat je je helemaal thuis kunt voelen in je eigen woning, moet het ook eerst echt je eigen plekje worden. Jouw meubels, jouw stijl, jouw herinneringen. Soms kan het alleen lastig zijn om dat gevoel ook echt te creëren en om jouw persoonlijkheid echt in je huis terug te laten komen.

Gelukkig is daar de woonstylist voor. Waar dit soort woonexperts vroeger een echte luxe waren, alleen voor de allerrijksten en beroemdsten, kan tegenwoordig eigenlijk iedereen wel zo’n professional inschakelen. Heb jij nu het gevoel dat je woning wel aan een geweldig nieuw interieur toe is, maar twijfel je nog of een woonstylist het antwoord is dat jij zoekt? Lees dan snel verder!

Niet creatief? Geen punt!

Ja, niet iedereen is nu eenmaal gezegend met een natuurlijk talent voor interieurontwerp en dat is helemaal oké! Dat is tenslotte juist waarom woonstylisten überhaupt bestaan. Deze mensen zijn getraind om de visie van anderen tot leven te brengen, op basis van je persoonlijkheid of enkele kernwoorden die je graag in je huis zou willen zien terugkomen. 

Met hun scherpe oog voor detail en hun uitgebreide kennis van interieurdesign kunnen woonstylisten jou hét interieuradvies geven om elke ruimte echt adembenemend te maken. (Laten we trouwens even duidelijk zijn: als jij een visie hebt voor je woning, ben je wél creatief. Het kan alleen lastig zijn om zoiets in het echt waar te maken.)

Een frisse blik op jouw woning

Als je al jarenlang in dezelfde ruimte woont en daar nooit echt iets aan is verandert, kan je als het ware vast komen te zitten in je denken. Misschien wíl je wel graag iets anders, maar wat dan? En hoe dan? Een woonstylist komt juist binnen met een compleet frisse blik, aangezien die nooit bij jou thuis is geweest. Hierdoor komt al het verborgen potentieel meteen naar boven. Door te kijken naar kamerindelingen, meubelplaatsing en lichtinval kan de stylist je huis helemaal transformeren, bijvoorbeeld met slimme afscheidingen, kleurencombinaties en decoratieve accenten. Met zo’n frisse blik vóelt je huis ook meteen een stuk frisser!

Jouw persoonlijke stijl, maar dan helemaal van nu

Natuurlijk wil je dat je huis jouw persoonlijkheid en smaak weerspiegelt, maar dat betekent niet dat je niet ook een beetje met de tijd kunt meegaan. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij het vorige punt: als je al jarenlang ergens woont waar gewoon niets aan is veranderd, kun je wat vast komen te zitten in je denken. Dat wil je voorkomen! 

Een woonstylist kan jouw unieke stijl vertalen naar een wat meer eigentijds en trendy interieur, waardoor je jezelf automatisch ook meer van deze tijd gaat voelen. En of je nu houdt van minimalistisch en strak of juist van warm en knus, het begrip “trends” is zo breed dat er altijd wel wat moderne elementen in je huis kunnen worden toegepast.

Stress- én tijdsbesparing

Als je net ergens komt wonen, kan het inrichten van je nieuwe woning een tijdrovende en stressvolle klus zijn, vooral als je niet precies weet waar je moet beginnen. Als jij woninginrichting zelf helemaal niet ziet als een leuke bezigheid, wordt het toch eerder een last. Een last die een woonstylist van je schouders kan nemen. 

Van het kiezen van de juiste meubels tot het regelen van de levering en installatie, een woonstylist neemt je al het gedoe uit handen zodat jij je kunt concentreren op de leuke dingen in het leven. En zo kun jij straks tóch zorgeloos genieten van je prachtig gestylede huis.

Verkopen? Styling kan de waarde van je woning verhogen

Als je tot slot je huis wilt verkopen, kan het inschakelen van een woonstylist ook een slimme zet zijn. Door strategische stylingtechnieken toe te passen, kan de woonstylist je huis namelijk omtoveren tot een waar showhuis, waar potentiële kopers direct verliefd op worden. 

Het beste van alles is dat je je huis hierdoor sneller verkoopt én misschien zelfs voor een hogere prijs. Dat betekent dat een woonstylist in zo’n geval ook nog eens een goede investering is. Tel uit je winst!

Neem contact op met een interieurstylist die jou kan helpen!

Het inschakelen van een woonstylist kan misschien een beetje als een luxe voelen, maar stiekem is het eerder een investering in jezelf én je huis. Met hun expertise en creativiteit kunnen deze experts van jouw woning namelijk een echt droomhuis maken, waar je zelf ook nog lang met veel plezier woont. Een woning waar je trots op kunt zijn en die al je bezoekers versteld doet staan. 

Dus, twijfel je nog? Niet doen! Doe jezelf dit geschenk cadeau en neem eens contact op met een woonstylist. Dan zul je zien wat deze experts écht voor je kunnen betekenen.

 

Publicatiedatum 25/04/2024