9.2 / 10 1817 reviews 

Eenvoudige transformaties voor een gezellige huurwoning

3 min. te lezen

Terug

Vind jij jouw huurwoning soms wat onpersoonlijk aanvoelen? Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je jouw woning omtoveren tot een warm en uitnodigend thuis. Of je nu net bent verhuisd of al een tijdje op dezelfde plek woont, of wellicht heb je een nieuwe woning op het oog. Er zijn talloze manieren waarop je jouw huurwoning kan transformeren naar een plek die echt van jou voelt. Enkele tips lees je hier. 

Comfort aanbrengen met vloerkleden en zachte materialen

Een onpersoonlijke sfeer in de ruimte komt vaak doordat veel materialen op elkaar lijken, of doordat de ruimte nog wat leeg is. Dit kun je eenvoudig oplossen door een groot vloerkleed in de ruimte te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort onder je voeten, maar verbindt ook verschillende meubelstukken met elkaar, zodat jouw interieur meer een eenheid vormt. 

Daarbij kun je kiezen voor verschillende zachte materialen in de vorm van kussens, kleedjes of een zachte stof voor de bank of eetkamerstoelen. Het toevoegen van comfortabele materialen en accessoires die op verschillende plekken in de ruimte terugkomen, doen wonderen voor de uitstraling en eenheid van jouw interieur. 

Maak jouw interieur persoonlijk

Een andere makkelijke manier om jouw huurwoning eigen te maken, is door het toevoegen van persoonlijke details. Denk bijvoorbeeld aan een galerij aan de wand waarin je jouw persoonlijkheid kunt uitlichten. Dit hoeft niet alleen maar foto’s van jezelf te zijn, maar je kunt eindeloos variëren met beeldmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Foto’s, 
  • Grafische prints 
  • Schilder- of kunstwerken. 

Deze accessoires kun je op verschillende plekken in de woning terug laten komen. Voor een speels effect kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van fotolijstjes in verschillende formaten en kleuren. Hierdoor kun je de uitstraling afstemmen op iedere ruimte en geef jij elke kamer van jouw woning een persoonlijke en inspirerende touch. 

Groen doet goed

Groene planten doen het ook erg goed in het interieur. Hiermee kun je letterlijk de natuur naar binnen brengen en creëer je een ontspannen en frisse sfeer in huis. Zo verbetert de luchtkwaliteit door het toevoegen van planten én je voegt hiermee gelijk kleur toe aan de ruimte.

Daarbij kun je met planten eindeloos variëren omdat er tegenwoordig zoveel verschillende kamerplanten te koop zijn. Of je nu kiest voor grote kamerplanten om de hoogte van het plafond te benadrukken, kleine vetplantjes omdat je eigenlijk niet écht groene vingers hebt of een varen die goed gedijt op de noordkant van het huis. Door de talloze opties is er altijd wel een plant die het goed doet in jouw woning. 

Speel met verlichting

Ook de verlichting in een woning doet veel met de sfeer van de ruimte. Want zeg nu zelf, subtiele verlichting met een gele gloed is toch veel gezelliger dan een grote witte TL-bak aan het plafond? Ondanks dat je in een huurwoning wellicht vastzit aan een aantal hoofdlampen, kun je hier veel verschil in aanbrengen door te spelen met verschillende soorten verlichting via hanglampen, staande lampen en tafellampen. 

Met deze losse armaturen kun jij een passende ambiance creëren en tegelijkertijd spelen met de felheid van de verlichting. Om hier flexibel in te zijn kun je ook dimmers aansluiten op de lampen, zodat je het licht aan kunt passen aan verschillende stemmingen en activiteiten. 

Denk in tijdelijke oplossingen

Omdat je in een huurwoning niet altijd veel permanente veranderingen kan aanbrengen, is het belangrijk om te denken in tijdelijke oplossingen. Gelukkig zijn er talloze sfeermakers die de uitstraling van jouw woning kunnen veranderen zonder schade aan te richten. Van een tapijt kopen, tot het ophangen van gezellige fotolijstjes of het aanbrengen van meer kleur in de ruimte door groen of sfeerverlichting. Met al deze kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken en maak je van jouw huurhuis een echt thuis! 

 

Publicatiedatum 17/04/2024