9.2 / 10 1825 reviews 

Er zijn veel manieren om keukeninspiratie op te doen!

3 min. te lezen

Terug

Het kopen van een nieuwe keuken kan een spannende, maar overweldigende ervaring zijn. Met een overvloed aan keuze in stijlen, indelingen, kleuren en materialen, is het begrijpelijk dat je soms niet weet waar te beginnen. Gelukkig zijn er tal van manieren om keuken inspiratie op te doen, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen. Niet iedere manier van inspiratie opdoen zal bij je passen. Ben je iemand die iets écht wilt zien en voelen voor je een knoop doorhakt? Dan is het natuurlijk zo dat je aan online inspiratiebronnen wat minder zult hebben. Een bezoekje aan een showroom is dan een veel logischer zet. Maar je kunt het internet natuurlijk wel gebruiken om te bepalen wat je wel en wat je niet mooi vindt.

Online inspiratiebronnen

Het internet is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Talloze websites, blogs en sociale mediaplatforms zijn gewijd aan keukenontwerp en -inrichting. Platforms zoals Pinterest en Instagram bieden een schat aan visuele ideeën. Je kunt specifieke zoekwoorden gebruiken om keukenstijlen, kleurenschema's en indelingen te ontdekken die bij jouw smaak passen. Zoek maar eens op moderne keuken of rustieke keuken en klik dan “afbeeldingen” aan. Je weet niet wat je ziet!

Woonmagazines en -catalogi

Traditionele woonmagazines en keukencatalogi zijn nog steeds waardevolle bronnen van inspiratie. Door te bladeren door glossy pagina's kun je verschillende keukenstijlen en trends bekijken. Je kunt in deze bladen ook artikelen en interviews lezen met keukenontwerpers die inzicht bieden in hun creatieve proces. Het kan zomaar zijn dat je dusdanig gecharmeerd raakt van een bepaalde ontwerper, dat je daar alles van wilt weten.

Bezoek keukenshowrooms

Een van de beste manieren om echte keuken inspiratie op te doen, is door showrooms te bezoeken. In keukenshowrooms kun je verschillende opstellingen, materialen en afwerkingen in het echt zien en aanraken. Je kunt ideeën opdoen over wat wel of niet bij jouw persoonlijke behoeften en ruimte past. Vergeet niet om foto's te maken van de keukens die je aanspreken voor latere referentie. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je direct moet beslissen op het moment dat je in gesprek raakt met een van de medewerkers van de showroom. Geef gewoon aan dat je inspiratie wilt opdoen en meer wilt weten over alle verschillende mogelijkheden.

Professioneel advies inwinnen

Als je het lastig vindt om jouw visie te vertalen naar een concreet keukenontwerp, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Keukenontwerpers hebben expertise in het combineren van esthetiek met functionaliteit. Ze kunnen je helpen bij het maken van keuzes die passen bij jouw budget, levensstijl en ruimte.

Praat met familie en vrienden

Vraag familieleden, vrienden en buren naar hun keukenervaringen. Bezoek hun huizen en vraag wat ze leuk vinden aan hun keuken en wat ze anders zouden doen. Dit kan je helpen bij het ontdekken van nieuwe ideeën en het vermijden van mogelijke valkuilen. Zij hebben ook ervaring met het aanschaffen van een keuken en zullen je graag adviseren over een fijne keukenshowroom bij jou in de buurt.

Bezoek woonbeurzen en -evenementen

Woonbeurzen en -evenementen zijn uitstekende gelegenheden om de nieuwste keukentrends en innovaties te ontdekken. Fabrikanten en ontwerpers presenteren hier hun nieuwste producten en technologieën. Je kunt demonstraties bijwonen en hands-on ervaringen opdoen met de nieuwste keukenapparatuur. Zo’n beurs is de uitgelezen kans om je meer te kunnen verdiepen in allerlei innovaties op het gebied van keukens en de apparatuur die je kunt kiezen.

Online keukenplanners

Veel keukenfabrikanten bieden online keukenplanners aan. Met behulp van deze tools kun je jouw keuken virtueel ontwerpen en verschillende combinaties van stijlen, kleuren en indelingen uitproberen. In veel gevallen kan dit zelfs in 3D! Dit geeft je een goed beeld van hoe jouw toekomstige keuken eruit kan zien.

Publicatiedatum 15/08/2023