9.2 / 10 1779 reviews 

Fleur elke kamer op met de veelzijdige, groene philodendron

3 min. te lezen

Terug

Het duurt niet lang meer en dan beginnen de bladeren alweer van de bomen te vallen. De herfst is op komst en hoewel we niet kunnen wachten op alle mooie herfstkleuren buiten, willen we toch een beetje blijven genieten van heerlijk, fris groen. Gelukkig zijn kamerplanten weer helemaal hip en kun je het hele jaar door een frisse, zonnige sfeer in huis creëren. Of je nu gaat voor een paar mooie planten in de woonkamer, of juist voor een volledige urban jungle, kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit een modern huishouden. Maar welke planten passen nu het beste bij jou? 

Het houden van kamerplanten brengt uiteraard zorg met zich mee, de planten hebben zonlicht, water en verzorging nodig. Heb jij niet veel tijd of niet echt groene vingers, dan is het slim om eens na te denken over de gemakkelijke philodendron! De groene plant die letterlijk in alle soorten en maten voorkomt. De tropische philodendron komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, maar heeft tegenwoordig een hoge plek in de top tien kamerplanten verdient. En dat is niet zonder reden, deze gemakkelijke, sterke kamerplant komt voor in allerlei verschillende soorten en maten zodat er voor elke kamer wel een passende philodendron bestaat!

Een groene boost voor elke ruimte

Wist je dat de philodendron uit wel 500 verschillende soorten bestaat? Waaronder de welbekende monstera met haar grote, unieke bladeren. De verschillende soorten hebben elk hun unieke uiterlijke kenmerken, verzorging en aandacht nodig, maar over het algemeen staat de philodendron plantensoort bekend als een sterke, makkelijke plant die het beste bloeit op een halfschaduw plek. Daarnaast kun je een onderscheid maken tussen klimmende en niet-klimmende philodendrons. Maar uhm, 500 verschillende soorten, hoe weet je nu welke philodendron het beste bij jou past? We hebben de meest populaire op een rijtje gezet.

De philodendron gloriosum

Deze prachtige philodendron met fluwelen, hartvormige bladeren is een van de meest populaire philodendron soorten. De plant heeft mooie, grote donkergroene bladeren en staat bekend als een klimmer, dus zorg ervoor dat je haar genoeg ruimte geeft om echt te kunnen stralen.

De philodendron melanochrysum

Dit is een speciale philodendron soort die bekend staat om haar unieke kleuren. De plant wordt ook wel de Black Gold philodendron genoemd omdat ze gouden accenten op haar bladeren heeft die langzamerhand mooi zwart kleuren naarmate de plant ouder wordt. Dit is een unieke soort die je niet in elk huishouden tegenkomt, dus als je op zoek bent naar een eye-catcher dan zit je met de philodendron melanochrysum helemaal goed

De philodendron verrucosum

Nog zo’n unieke philodendron soort, de philodendron verrucosum. Haar prachtige groene, grote bladeren met een lichtroze tot bijna witte binnenkant geven elke ruimte een boost. Esthetisch helemaal perfect, en ook nog eens gemakkelijk in onderhoud, wie wil dit nu niet?

Philodendron McDowell

Op zoek naar een echte eye-catcher? Zoek dan niet langer en ga voor de geweldig grote philodendron McDowell. Deze groene booster staat bekend om haar shiny, hartvormige bladeren die door kunnen groeien tot reusachtige bladeren in de juiste ruimte. 

Philodendron Pink Princess

Dat de philodendron een unieke plantensoort is, wist je nu waarschijnlijk al wel. Maar heb je ooit de ontzettend mooie philodendron pink princess gezien? Deze unieke plant staat bekend om haar bladeren, die letterlijk roze, wit en tinten van groen en chocolade bruin laat zien. Zeker als je iets meer kleur en licht wilt toevoegen aan je groene urban jungle, dan is de pink princess de juiste keuze. Ook ontzettend charmant op de badkamer!


Welke philodendron soort je ook kiest, je haalt gegarandeerd een sterke, groene kamerplant in huis die elke kamer kan opfleuren. De philodendronfamilie heeft maar een paar keer per week water nodig, groeit goed alle ruimtes - ook die met weinig natuurlijk licht - en is een echte eye-catcher. Begin vandaag nog met jouw groene oase en bestel je planten gemakkelijk online!

Publicatiedatum 20/09/2023