9.2 / 10 1779 reviews 

Ga voor gevelbekleding en bedek je gevel met steenstrips

2 min. te lezen

Terug

Is de gevel van je huis toe aan een opknapbeurt? Maak dan de keuze voor gevelbekleding van bijvoorbeeld steenstrips. Zo krijgt de voorkant van je huis een echte upgrade en een vernieuwde uitstraling. Het fijne is ook dat gevelbekleding volledig onderhoudsvrij is en bovendien isolerend werkt. Heel veel redenen dus om nu over te stappen op gevelbekleding. 

Stenen, hout of kunststof look

Een gevel kan verouderd zijn, aan onderhoud toe zijn of wellicht is het tijd voor een leuke opfrisbeurt van je gevel. Met gevelbekleding van Aydo Deco tover je de gevel in mum van tijd om tot een prachtig aangezicht. Hierbij is er keuze uit verschillende soorten gevelbekleding, waaronder een hout of steen look. De panelen zijn lichtgewicht en makkelijk aan de gevel te bevestigen. Het voordeel van houten optieke bekleding is dat het een mooie uitstraling heeft, duurzaam is en ook nog eens betaalbaar. Bovendien is hout optiek bijna niet van echt hout te onderscheiden. Zo heb je wel de voordelen van een warme en rustieke houten uitstraling van de gevel, maar bespaar je een hoop kosten en onderhoud.

Ga je liever voor een stenen look? Kies dan voor steenstrips voor op de buitengevel. Deze wandpanelen hebben een onderlaag van EPS en Isomo en komen in maar liefst 20 verschillende kleuren. Zo zit er altijd wel een kleur tussen die bij de rest van het huis past. Ook kunststof rabatdelen behoren tot de mogelijkheid als het gaat om gevelbekleding. 

Extra isolatielaag

Naast de geweldige uitstraling die het huis krijgt na het plaatsen van gevelbekleding, heeft het plaatsen van panelen op de gevel nog meer voordelen. De wandpanelen zorgen namelijk voor een extra isolatielaag van je huis. Met het isoleren van de buitengevel ben je niet alleen de buitenkant van het huis aan het opknappen, maar tegelijkertijd verduurzaam je het huis ook een stukje. Dat is zeer prettig in de winter zodat je binnen minder hoeft te stoken en in de zomer blijft de warmte beter buiten het huis en blijft het binnen langer koel. 

Kostenbesparend 

Naast de stookkosten die er worden bespaard door de isolerende werking van de gevelbekleding, zijn er nog andere kosten waar op bespaard kan worden. Wanneer je gevel toe is aan een onderhoudsbeurd, hetzij schoonmaken of verven, kan je ervoor kiezen om de gevel te bekleden. Aangezien de gevelbekleding volledig onderhoudsvrij is, zullen onderhoudsbeurten aan de gevel vanaf dan verleden tijd zijn. Zo bespaar je over de jaren geld en tijd aan onderhoud. Zoals inmiddels wel duidelijk is geworden biedt gevelbekleding tal van voordelen. Wacht daarom niet langer en geef je gevel nu een make-over en kies voor steenstrips of hout optiek als gevelbekleding. 

Publicatiedatum 17/10/2022