9.2 / 10 1824 reviews 

Geniet ook in de winter van je tuin

2 min. te lezen

Terug

Zo met de winter voor de deur kiezen veel mensen ervoor om de tuin winterklaar te maken en dan pas weer in de lente te kijken naar wat er moet gebeuren. Maar eigenlijk is dat zonde. Er zijn veel manieren waarop je, ook in de herfst en de winter, je tuin kunt gebruiken.

Een paar tips.

Zorg voor verlichting in de tuin

Het is, ook als je geen gebruik maakt van de tuin, een goed idee om buitenlampen te installeren. Goede verlichting in de tuin, al dan niet op een sensor, kan ervoor zorgen dat ongenode gasten jouw huis voorbij gaan. En voor jezelf is het wel zo fijn als je ziet waar je loopt. Er zijn veel verschillende soorten verlichting te koop, het is dus even kijken wat er goed bij jouw tuin past.

Ga je voor een mooie bolverlichting op een batterij of juist voor een lichtsnoer? Het kan allemaal en alles heeft z’n eigen charme. Het is sowieso slim om even te controleren of de verlichting dient te worden aangesloten op het elektriciteitsnet of dat je aan zonne-energie of batterijen genoeg hebt.

Zorg voor warmte en extra sfeer

Wanneer je in de herfst en de winter tóch graag wilt genieten van de buitenlucht, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je het niet koud krijgt. Door een mooie tuinhaard te plaatsen zorg je voor warmte en sfeer tegelijk. Zo’n buitenhaard vergt een minimum aan onderhoud en je hoeft ook niet met hout te lopen slepen. Deze haarden werken op gas.

Een ander voordeel van een buitenhaard op gas is dat deze geen vonken geeft en ook niet voor stankoverlast zal zorgen. Je kunt een buitenhaard ook gebruiken in de veranda, natuurlijk wel rekening houdend met de brandveiligheid. Het is hoe dan ook een echte sfeermaker.

Buiten zitten? Zorg voor comfort

Of je nu in de veranda gaat zitten of onder de sterrenhemel, comfort is van belang. Het is altijd verstandig om een stapel fleece dekens klaar te hebben liggen. Zo’n fleece deken is lekker zacht en geeft een behaaglijk gevoel.

Het is ook erg belangrijk dat je voeten niet koud worden want als je voeten eenmaal koud zijn, dan kost het wel heel veel moeite om weer warm te worden. Om koude voeten te voorkomen kun je een mooi tuinkleed aanschaffen. Je zorgt dan voor een extra beschermlaagje tussen je schoenzolen en de tegels van de tuin of de veranda. Daarbij ziet zo’n buitenkleed er ook nog eens prachtig uit!

Publicatiedatum 12/11/2021