9.2 / 10 1825 reviews 

Goedkoop intrekken in een huurwoning

2 min. te lezen

Terug

 

Heb je een huurcontract getekend, maar niet genoeg budget voor alle inboedel die er bij een nieuw huis komt kijken? In dit artikel bevinden zich meerdere tips voor het goedkoop intrekken in een huurwoning. Onder tips vallen onder andere een televisie huren en verschillende marktplaatsen voor andere meubels.

Meubels via Marktplaats

Marktplaats heeft een wat mindere naam als het aankomt op aankopen. Echter, als je goed onderzoek doet kom je echte schatten tegen. Soms is het namelijk zo dat mensen door onverwachte redenen meubels weg doen. Of juist omdat ze alweer iets nieuws willen. Het is niet altijd zo dat meubels al echte gebruikerssporen bevatten. Als je een plantenfanaat bent is Marktplaats ook een leuke plek. Vaak doen mensen namelijk hun plant weg omdat hij te groot is geworden. Als jij hier net naar op zoek bent is dit ideaal.

Televisie huren

We weten allemaal dat het kopen van een fatsoenlijke televisie erg veel geld kost. Gelukkig bestaan er ook bedrijven waar je een televisie kunt huren. Een televisie huren kost je veel minder geld in totaal. Ook is het een goede optie als je nog net niet genoeg bij elkaar hebt gespaard voor een eigen televisie en een paar maanden een andere optie zoekt.

Market Place (Facebook)

Een andere interessante plek om voor goedkopere meubels en/ of decoratie te kijken is de market place van de app Facebook. Op deze pagina plaatsen zowel particulieren als bedrijven verschillende soorten spullen. Zo kun je hier voor je meubels en decoratie terecht, maar ook voor andere benodigdheden. Denk hierbij aan spullen voor in de keuken, badkamer en eventueel voor huisdieren.

Budgetwinkels

Als je gen fan bent van tweedehands plekken, kun je er ook voor kiezen om te selecteren op goedkopere winkels. Wanneer je op zoek gaat naar meubels zul je er namelijk al snel achter komen dat sommige winkels aanzienlijk duurder zijn dan andere. Terwijl er in de budgetwinkels net zo een leuke meubels en decoratie te vinden zijn. Het is misschien iets minder duurzaam en je moet goed zoeken, maar als je uiteindelijk in je portemonnee kijk, ben je blij dat je het gedaan hebt.

Huurwoning inclusief inboedel

Een laatste mogelijkheid is het huren van een woning inclusief inboedel. Je betaalt dan wel iets meer per maand, maar bespaard aanzienlijk veel doordat je geen meubels hoeft te kopen. Een nadeel hiervan is wel dat je het niet helemaal kunt inrichten hoe jij het wil. Al kun je de woning altijd nog opfleuren met eigen decoratie. Normaal gezien staan alleen de grootste meubels en de primaire benodigdheden in de woning.

Middels bovenstaande tips zou het al een stukje makkelijker moeten worden om binnen je budget te blijven met het kopen van meubels en alle decoratie.

Publicatiedatum 22/04/2022