9.3 / 10 1759 reviews 

Goedkoop je huurwoning inrichten? We helpen je op weg!

3 min. te lezen

Terug

Op jezelf wonen is de afgelopen jaren niet goedkoper geworden. De huurprijzen van woningen zijn sterk gestegen waardoor het voor starters op de markt niet makkelijker is geworden. Een huis kopen zit er daarbij vaak ook niet in, want de huizenprijzen zijn op het allerhoogste punt. Als starter ben je in veel gevallen op zoek naar een sociale huurwoning en ben je al snel 750 euro aan huur kwijt. Je krijgt in veel gevallen nog een huurtoeslag die je moet helpen om het allemaal nog te kunnen betalen. 

Voor veel starters is dit een hoog bedrag en een groot deel van het inkomen zal hier naar toe gaan. De kosten van de huur blijft het helaas niet bij. Er moet voedsel in het huis zijn, verzekeringen worden betaald en je moet ook nog de meubels hebben om de huurwoning in te richten. Verder in dit artikel lees je een aantal tips voor het goedkoop inrichten van je woning. 

Design is leuk, maar niet nodig! 

Begrijpelijk dat je voor het mooiste van het mooiste wilt gaan, maar dit is niet altijd mogelijk met een beperkt budget. Het is beter om naar alternatieven te zoeken. Er zijn genoeg alternatieve meubels die een stuk goedkoper zijn en bijna net zo mooi. Met het geld dat je bespaart kan je ook de meubels aankleden met decoratieobjecten, zoals sierkussens. 

Weinig ruimte betekent weinig spullen

Een huurwoning voor starters is over het algemeen niet groot en al helemaal niet voor een lagere prijs. Dit betekent ook dat je minder ruimte hebt om te vullen. Minder ruimte betekent minder spullen die je kunt kopen. Dit is natuurlijk goed voor het budget, maar je moet nog wel genoeg hebben om te kunnen leven. Om te genieten van een kleine woning moet je ook zorgen dat de woning goed opgeruimd is. Dit betekent dat je dus ook extra opbergmogelijkheden nodig hebt. Een oplossing daarvoor is dat je voor combimeubels gaat. Zo zijn  er bedden met opbergruimte of is er een salontafel met lades. Als je echt veel spullen hebt kan je bij de Ikea of bij een andere meubelpartij ook een goedkope opbergkast krijgen. Een kast met veel opbergruimte is ideaal voor kleine huurwoningen. 

Tweedehands meubels 

Als je budget niet groot is, dan is het goed om naar tweedehands meubels te kijken. Over het algemeen heeft het woord tweedehands geen goede naam, maar dat is erg vreemd want er zijn veel mooie tweedehands meubels te krijgen. Er zijn mooie tweedehands winkels waar je voor een schappelijke prijs jouw interieur kan kiezen. Sommige producten zijn nog maar een bepaalde periode gebruikt en zijn nog van goede kwaliteit. Je kan er altijd nog voor kiezen om een bank of stoel opnieuw te bekleden. In veel gevallen ben je als nog goedkoper uit. 

Tweedehands kan ook zitten in het krijgen van spullen die kennissen nog over hebben. Misschien heeft je vader, moeder, broer, zus of andere kennis wel een mooie lamp of iets anders over. Zo kan je ook veel besparen op je interieur. 

DIY

Om te besparen op de inrichting kan je er voor kiezen om zelf spullen te gaan maken, dit noem je ook wel DIY (Do It Yourself). Ook voor mensen die niet handig zijn, zijn er mooie spulletjes om te maken. Zo kan je denken aan kleine decoratieobjecten in plaats van een tafel of een stoel. Als je inspiratie zoekt is het een aanrader om op Pinterest te kijken of te kijken op de DIY pagina’s van verschillende partijen. Met DIY ben je kostenbesparend bezig en je voegt iets van jou toe aan de woonruimte.

Kies voor een goedkope meubelpartij

Er zijn veel meubelpartijen waar jij meubels kan kiezen voor je woning. Het aanbod in meubels is groot, en dat betekent ook dat er veel prijsverschillen zijn tussen de verschillende partijen. Het is dus belangrijk om niet een meubelstuk te kopen bij de eerste de beste meubelpartij waar je terecht komt. Het blijven vergelijken kan je veel geld besparen. Sommige aanbieders kunnen net een aanbieding hebben of zijn goedkoper met de verzendkosten. Als je een goedkoper aanbieder zoekt, dan is het goed om een kijkje te nemen op de website van de volgende partijen: 

  • Home24
  • Emob
  • Leenbakker
  • VidaXL

 

Publicatiedatum 04/11/2021