9.2 / 10 1806 reviews 

Haal de feestdagen de tuin in met deze tips!

2 min. te lezen

Terug

In de donkere maanden als deze zijn de feestdagen de lichtpuntjes die de mens nodig heeft. De feestdagen zijn ook een mooie aanleiding om het licht zelf in en rondom je huis te brengen. Door je huis en tuin in de kerstsfeer te brengen, worden de feestdagen nog een stukje leuker. Benieuwd naar hoe je dat kan doen? Lees dan snel verder.

Breng zelf het licht in de tuin


Niets is zo gezellig als rond de tijd van de feestdagen door de stad te fietsen en overal lampjes te spotten. In de bomen, bij ramen en rondom bruggen. Het is een vrolijk gezicht en je krijgt er meteen een warm gevoel van. Deze gezellige verlichting kan je ook in je eigen tuin aanbrengen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een kerstboom(je) te versieren met lampjes, maar je kan er ook voor kiezen om je schutting te decoreren. Kies er wel voor om LED verlichting te gebruiken, aangezien deze minder energie verbruiken. En niet alleen lampjes kunnen het goed doen, leuke slingers of kerstballen kunnen ook een hoop gezelligheid brengen.

Een alternatieve kerstboom


Tuig je geen kerstboom op dit jaar in je huis, maar wil je wel de gezelligheid die een kerstboom biedt? Je kan er dan voor kiezen om met andere planten hetzelfde kerstgevoel te creëren. Een plant die hiervoor geschikt is, is bijvoorbeeld de cyclaam. Hoewel deze plant vaak als een beetje ouderwets wordt gezien, is deze juist heel geschikt voor de winter. Daarbij komt dat ze verkrijgbaar zijn in vele verschillende kleurtjes, zodat je je tuin meteen opvrolijkt. Ook zijn ze niet moeilijk te onderhouden want ze hebben geen speciale verzorging nodig. Het enige wat je moet doen is de overleden blaadjes af en toe weg te halen. Kortom, er is geen excuus om geen cyclaam te nemen.

Do-it-yourself decoraties


Zelf kan je ook makkelijk decoraties maken voor in je tuin. Hierbij kun je denken aan het timmeren van een vogelhuisje of het maken van een pindaslinger. Zo maak je de tuin niet alleen gezelliger, maar help je ook de vogels in de winter. Ook kan je zelf bijvoorbeeld een kerstkrans maken of andere kerststukken. Deze kan je aan de tuindeur hangen of op de tuintafel leggen. Breng zo zelf de feestdagen sfeer in je eigen tuin en breng licht in de donkere maanden. Een tuinset kopen zorgt ervoor dat je heerlijk kan genieten van je mooie tuin met warme chocolademelk. Dan zijn je feestdagen compleet. 

 

Publicatiedatum 22/12/2023