9.2 / 10 1817 reviews 

Haal de natuur in huis met deze 5 populaire kamerplanten

2 min. te lezen

Terug

Kamerplanten geven je woning die mooie groene touch en halen de natuur een beetje dichter in huis. Voor wie helemaal mee wil gaan met de laatste trends op het gebied van kamerplanten, maakten we alvast een lijstje van de 5 populairste soorten op. Als een ware kenner kan je hiermee op pad gaan naar jouw plantenzaak om jouw nieuwe favoriete kamerplant te scoren.

Kentia Howea

Met de Kentia Howea, die oorspronkelijk op het eiland Lord Howe in Australië voorkwam, haal je niet alleen een mooie, maar ook makkelijke plant in huis. Naar verzorging toe volstaan regelmatig water geven, wat extra plantenvoeding tijdens de zomermaanden en het felle zonlicht vermijden om de kamerplant gezond en levendig te houden. Handige aan de Kentia Howea is dat die luchtzuiverende eigenschappen heeft, waardoor de plant in huis halen ook goed is voor jouw gezondheid.

Calathea Orbifolia

De Calathea Orbiflora, ook wel de Living Plant of Isabella genoemd, vindt haar oorsprong in Zuid-Amerika. Deze kamerplant heeft de opvallende eigenschap dat ze, als de zon ondergegaan is, de bladeren sluit. Deze niet giftige en luchtzuiverende kamerplant plaats je het beste in de schaduw tot halfschaduw, geef wekelijks voldoende water en voorzie je in de zomermaanden eenmaal per twee weken van wat extra plantenvoeding.

Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina, ook bekend als Olifantsoor, is een bijzonder type kamerplant. De bladeren doen inderdaad denken aan een olifantsoor, maar als je naar de stelen kijkt, zie je het motief van een zebra. In de natuurlijke omgeving, veelal de jungle, worden de bladeren van deze plant als schuilplaats tegen de regen gebruikt, wat hem erg functioneel maakt. Geen direct zonlicht en veel water zorgen ervoor dat jouw plantje uitgroeit tot een mooie, grote en stevige plant die jouw woonkamer opfleurt.

Rhaphidophora Tetrasperma

De Rhaphidophora Tetrasperma wordt omwille van het uitzicht van de bladeren ook wel de gatenplant genoemd. Met voldoende licht, maar nooit direct zonlicht, en voldoende water klimt deze plant en groeit zo welig overal omheen. Let wel op, de gatenplant is giftig, dus niet ideaal met kinderen of huisdieren in de buurt. Wekelijks water geven volstaat om de plant te verzorgen, extra voeding is zelfs niet nodig.

Cocos Nucifera

Voor de Cocos Nucifera, of kokosplant, hoeft niet ver gezocht te worden naar de oorsprong van de naam, deze groeit namelijk direct uit de koksnoot. Een noot blad kenmerken de plant, die echter niet tegen koude temperaturen en tocht kan. Geef je de kokosplant een lichtrijk plekje zonder direct zonlicht, een wekelijkse hoeveelheid water en tijdens de zomermaanden een maandelijkse portie extra plantenvoeding, dan kan je volop van de pracht genieten.

Een extra ideetje: Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor

De Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor of gebedsplant geven we graag nog mee als extraatje aan het lijstje van populaire kamerplanten. Deze kamerplant met prachtig bladmotief valt op door de 3 kleuren (donkergroen, lichtgroen en roze!) en de bijzonder blakdtekening. Door de roze nerven en het feit dat de plant gaat bloeien is deze kamerplant een absolute aanwinst in huis. Zet de plant op een licht plek maar vermijd direct zonlicht. Te veel licht zorgt ervoor dat de bladtekening gaat vervagen.

Met het bovenstaande lijstje op zak tover je iedere woonkamer om in een unieke groene plantenweelde.

Publicatiedatum 18/03/2022