9.2 / 10 1825 reviews 

Haal deze 7 keukengadgets wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht

3 min. te lezen

Terug

Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, zijn er allerlei dingen waaraan je moet denken. Vaak beginnen mensen met het interieur en eindigen ze met kleine details van een woning. Daardoor kan het erg eenvoudig zijn om bepaalde gadgets over het hoofd te zien die je beter wel kan halen. Dit geldt al helemaal voor in je gerenoveerde keuken, want je wil vanzelfsprekend wel heerlijk eten en drinken kunnen maken. Daarom hebben we in deze blog 7 keukengadgets voor je op een rijtje gezet die van waarde voor je zullen zijn.

Een vacumeermachine

In de eerste plaats kan een vacumeermachine een handig item zijn voor in de keuken. Veel mensen weten niet wat zo’n machine is. Zoals de naam al deels weggeeft, kun je met dit apparaat voedsel vacuüm verpakken. Door dit te doen, zal er geen zuurstof in je zakjes eten meer zijn, waardoor het eten langer goed blijft. Wanneer je een gezonde levensstijl hebt en maar 1 keer per week kookt om al je maaltijden klaar te hebben voor de week, zal een apparaat als deze zeker van pas komen. Vaak kun je vacumeermachines het beste kopen bij plekken als een horeca groothandel, want hier vind je een uitgebreid assortiment van dit soort en andere machines van hoge kwaliteit.

Een vaatwasser

Een tweede keuken gadget die je in huis moet halen, is een vaatwasser. Een vaatwasser is een geweldige aankoop voor elk huis, omdat het tijd en moeite kan besparen bij het schoonmaken van de afwas. Met een vaatwasser hoef je niet langer elk bord of glas afzonderlijk met de hand af te wassen. In plaats daarvan kun je gewoon de vaatwasser vullen, de juiste cyclus selecteren en de vaatwasser al het werk laten doen. Dit bespaart je tijd en energie die je juist  aan andere taken kunt besteden. Veel moderne vaatwassers zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, zodat ze kunnen helpen je maandelijkse energiekosten te verlagen. Een laatste voordeel: je houdt je keuken netjes en schoon, omdat je servies direct in de afwasmachine zet in plaats van op het aanrecht. 

Een blender

Verder is een blender kopen een uitstekende manier om thuis snel en gemakkelijk verse, gezonde maaltijden te bereiden in de keuken. Blenders zijn veelzijdige keukenhulpjes waarmee je smoothies, soepen, sauzen, dressings en nog veel meer kunt maken. Ze zijn ook geweldig voor het maken van babyvoeding, of het maken van je eigen pindakaas. Bovendien hebben blenders meestal verschillende standen voor verschillende taken, zoals het samendrukken van ijs en het pureren van ingrediënten. Met een kwalitatieve blender maak je in een handomdraai heerlijke drankjes en gerechten.

Een slow cooker

Ook een slow cooker is een geweldige keuken gadget om te hebben, omdat het je kan helpen gezonde, heerlijke maaltijden te bereiden met minimale inspanning. Slow cookers zijn ontworpen om voedsel langzaam te garen gedurende een langere periode, waardoor de natuurlijke smaken en voedingsstoffen van je ingrediënten behouden blijven. Bovendien maken slowcookers het bereiden van maaltijden een stuk eenvoudiger, omdat je alle ingrediënten gewoon in één pan kunt doen en het apparaat vervolgens het werk doet. Het resultaat is een warme, heerlijke maaltijd die weinig toezicht of gedoe vereist. Dit is perfect voor wanneer je een drukke dag hebt.

Een broodbakmachine

Verder kan een broodmachine een geweldige aanwinst zijn voor elke keuken. Het kan tijd en geld besparen, omdat je hiermee je eigen vers gebakken brood kunt maken. Dat is gezonder en goedkoper dan brood uit de winkel. Broodbakmachines zijn ook gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze ideaal zijn voor beginnende en ervaren bakkers. Met een broodmachine kun je de ingrediënten in je recepten controleren en gezonder zelfgebakken brood maken dan wat je elders vindt. Bovendien is het proces van brood bakken ontspannend en therapeutisch én verspreidt het een heerlijke geur in huis.

Een tosti ijzer

Als zesde is een tosti ijzer een geweldig keukenhulpmiddel als je graag tosti's maakt als lunch. Hiermee kun je ook snel en gemakkelijk warme broodjes maken, zoals gegrilde kaas of panini's. De warmte van het ijzer helpt de smaak te behouden en zorgt voor een knapperige textuur van het brood die anders moeilijk na te maken is. Bovendien maak je een snelle maaltijd als je geen tijd hebt om te koken en toch iets warms wilt eten.

Een ijsmachine

Tot slot kan een ijsmachine een geweldige aanvulling zijn op elke keuken. Met een ijsmachine heb je meer controle over de ingrediënten van je ijs, zodat je gezondere opties kunt kiezen, met minder suiker en vers fruit, en de smaken kunt aanpassen aan je voorkeur. Zo kun je creatief experimenteren met recepten die uniek en bijzonder zijn.

Publicatiedatum 26/05/2023