9.2 / 10 1817 reviews 

Handige tips om meer sfeer in je woning te brengen

2 min. te lezen

Terug

Een sfeervol huis is een plek waar je je prettig voelt en waar je graag thuiskomt. Maar hoe creëer je nu precies die sfeer in je woning? In dit artikel geven we je handige tips om meer sfeer in je huis te brengen. Van het gebruik van led dimmers tot het gebruiken van geur en accessoires, in dit artikel zal het allemaal besproken worden. 

Kleuren

Kleuren hebben grote invloed op de sfeer in je huis. Kies daarom bewust voor kleuren die bij jou en je interieur passen. Warme kleuren als rood, oranje en geel zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Terwijl blauw en groen juist een rustgevende uitstraling hebben. Houd er wel rekening mee dat te veel felle kleuren een onrustige sfeer kunnen creëren. Kies daarom voor subtiele accenten in kleur.

Verlichting

Verlichting is een belangrijke sfeermaker in huis. Zorg voor verschillende lichtbronnen, zoals hanglampen, tafellampen en vloerlampen. Hierdoor kun je de verlichting aanpassen aan de activiteit en gewenste sfeer. Een dimmer is ook een handige toevoeging, met dimbare led lampen kun je de intensiteit van het licht aanpassen. Door dimmers toe te voegen kan je makkelijk de sfeer in de kamer aanpassen aan jouw behoefte op het moment.

Textiel

Textiel geeft je interieur een warme uitstraling. Kies voor zachte materialen zoals wol, katoen of zijde. Leg bijvoorbeeld een plaid op de bank en leg kussens in verschillende maten en kleuren op de stoelen. Ook gordijnen en vloerkleden zorgen voor extra warmte en sfeer in huis. Kies voor een stof die past bij de sfeer die je wilt creëren.

Accessoires

Accessoires zijn de finishing touch van je interieur. Kies voor persoonlijke items zoals foto’s, souvenirs of kunstwerken die je herinneren aan mooie momenten. Ook planten en bloemen brengen sfeer in huis. Kies voor grote planten in potten of kleine plantjes in mooie vaasjes. Daarnaast zijn kaarsen, vazen, schalen en kandelaars ook echte sfeermakers.

Meubels

Meubels zijn de basis van je interieur en bepalen mede de sfeer in huis. Kies daarom voor meubels die passen bij de gewenste sfeer. Een leren bank geeft bijvoorbeeld een stoere en robuuste uitstraling, terwijl een fluwelen bank juist zorgt voor een luxe en warme sfeer. Combineer verschillende materialen en kleuren voor een speels effect.

Geur

Geur speelt een belangrijke rol bij het creëren van sfeer in huis. Geurkaarsen, wierook of essentiële oliën kunnen de sfeer in huis versterken. Kies voor geuren die passen bij de gewenste sfeer, zoals kaneel en kruidnagel voor een warme en gezellige sfeer of lavendel voor een rustgevende sfeer.

Opruimen

Een opgeruimd huis zorgt voor rust en ruimte. Zorg daarom dat je huis opgeruimd en netjes is. Berg spullen op in kasten en zorg voor voldoende opbergruimte. Minimaliseer daarnaast spullen die niet nodig zijn en kies bewust voor items die bijdragen aan de gewenste sfeer in huis.

Publicatiedatum 07/06/2023