9.2 / 10 1821 reviews 

Harmonicadoek voor de veranda 

3 min. te lezen

Terug

Schaduw en (zicht)beschutting op de veranda

Of je de veranda nu gebruikt als terras, als buitenkeuken of als verlengstuk van de woonkamer; een veranda die stijlvol wordt ingericht is een fijne, comfortabele schakel tussen buiten en binnen. Harmonicadoek is een multifunctionele sfeermaker die van veranda’s droomveranda’s maakt.  En dat razendsnel, want harmonicadoek laat zich eenvoudig bevestigen. 

De veranda als aanbouw aan de woning zien we ook in Nederland steeds vaker. Harmonicadoek voor de veranda maakt het geheel nog gezelliger. Afhankelijk van de kwaliteit doek die je kiest – waterdicht of waterdoorlatend – biedt harmonicadoek beschutting tegen schaduw of tegen schaduw en regen. 

Vocht-doorlatend of vochtwerend harmonicadoek

Vocht-doorlatend harmonicadoek biedt tot 95% bescherming tegen schadelijke uv-stralen. De fijnmazige open structuur van waterdoorlatend doek heeft ook een ventilerende functie. Dit zorgt voor extra verkoeling bij warm weer. Vochtwerend harmonicadoek heeft een speciale vochtwerende coating als afwerking. Dit doek is ideaal voor veranda’s zonder overkapping en geeft je de mogelijkheid om ook bij regen droog te zitten. Beide soorten harmonicadoek zijn leverbaar in verschillende sfeervolle kleuren. 

Toepassingen van harmonicadoek voor de veranda 

Heeft uw veranda al een dak? Ook dan kan harmonicadoek zorgen voor een sfeervolle toevoeging. Veranda harmonicadoek kan dienen als plafondverlaging, waardoor de ruimte gezelliger wordt. Je kunt dit toepassen over de hele lengte van de veranda, maar ook voor een klein formaat harmonicadoek kiezen om van de eet- of loungehoek een extra gezellige ruimte te maken. Veranda harmonicadoek is ook ideaal wanneer uw veranda een glazen dak heeft. Glazen daken zijn lastig schoon te houden en het kan eronder erg warm worden. Door onder het dak een harmonicadoek voor veranda’s te spannen blokkeer je zicht op vervuilde beglazing, en blijft het op warme dagen koeler op de veranda. 

Hoe bevestig je harmonicadoek aan een veranda? 

De bevestiging bestaat uit staaldraden waarover het doek, met behulp van een bedieningssysteem, in- en uit kan schuiven. De staaldraden kunnen aan een muur of aan houten palen bevestigd worden met speciale harmonicadoek bevestigingsmiddelen

Veranda harmonicadoek standaard of als maatwerk
Veranda harmonicadoek is bij ZONZ Sunsails leverbaar in de meest gevraagde harmonicadoek standaardmaten. Maar je kunt jouw favoriete zonwering ook als maatwerk harmonicadoek bestellen. Standaardmaten zijn bij ZONZ Sunsails: 

200 x 300 - 400 of 500 cm
290 x 300 - 400 of 500 cm
370 x 370 of 500 cm 

Zowel het doek uit de standaardcollectie als de doeken die we gebruiken voor maatwerk veranda harmonicadoek zijn voorzien van een schimmel- en vuilwerende coating. Je kunt veranda harmonicadoek van maart tot september buiten laten hangen. 

 

Decoratief en beschermend schaduwdoek

Een veranda verlengt het buitenleven thuis. Wanneer je de veranda compleet maakt met sfeervol veranda harmonicadoek wordt de veranda al snel het favoriete plekje om een kop koffie te drinken, te luieren of bureauwerk te doen. Kijk voor meer ideeën ook op onze pagina harmonicadoek inspiratie. Hoe het weer ook uitvalt, met ZONZ sunsails harmonicadoek biedt uw veranda meer beschutting tegen zon en/of regen. 

Harmonicadoek heeft als kenmerk dat het doek (licht)doorhangt tussen de onderlinge lamellen. Dat maakt dit type zonwering zowel uitgeschoven als ingeschoven erg decoratief. De stoffen die je bij ZONZ sunsails koopt, bieden een hoge uv-bescherming (95%). De hangende constructie van harmonicadoek maak ook in een klap korte metten met de sta-in-de-weg-parasolvoet. Meer bescherming, meer ruimte, hogere decoratiewaarde…En dit zijn nog maar een paar voordelen van ZONZ sunsails harmonicadoek voor de veranda. 

Kies uw favoriete schaduwdoek bij ZONZ Sunsails

ZONZ Sunsails is aanbieder van de kwalitatieve schaduwdoeken en harmonicadoeken van Sunfighters en Nesling. Daarnaast maken we alle mogelijk maatwerk schaduwdoeken en maatwerk harmonicadoeken in eigen atelier. Leveringen zijn inclusief solide bevestigingsmateriaal, een duidelijke bevestigingsinstructie en uiteraard altijd met service en garantie!

Publicatiedatum 10/12/2021