9.2 / 10 1808 reviews 

Heb je net een pand gehuurd voor je horecazaak? Zorg ervoor dat je dan deze 7 zaken op orde hebt

3 min. te lezen

Terug

Steeds meer panden worden verhuurd of verkocht aan mensen die een horecazaak willen beginnen. Je dient immers een ruimte te hebben waar je bijvoorbeeld een restaurant kan hebben. Maar bij een pand huren voor je horecazaak komt aardig veel kijken. Ben jij benieuwd waar je rekening mee dient te houden? In deze blog vind je een overzicht van 7 zaken die je op orde hoort te hebben. Op deze manier weet je zeker dat je een goed begin maakt met je horecazaak.

Onderteken een huurcontract

In de eerste plaats is het van groot belang om een huurcontract te ondertekenen. Met een ondertekend huurcontract weet je namelijk zeker dat je officieel een plek hebt gehuurd voor je horecazaak. Daarnaast biedt een contract ook bescherming op juridisch gebied aan zowel de huurder als verhuurder. Hierdoor weet je precies wat de afspraken en verwachtingen zijn van elkaar. Bovendien weet je ook wat de minimale tijd is dat je een pand kunt huren en hoe lang je hebt voor het geval de verhuurder iets anders met het pand wil doen.

Haal de juiste horeca apparatuur

Een ander iets waar je rekening mee dient te houden wanneer je net een pand hebt gehuurd voor je horecazaak, is om de juiste horeca apparatuur in huis te halen. Over het algemeen is dit apparatuur die je vaak ook thuis zou hebben, maar groter. Zo moet je bijvoorbeeld een horeca koelkast kopen om er voor te zorgen dat je meer dan genoeg ruimte hebt om voedsel dat gevoelig voor warmte is in op te slaan. Vergeet echter ook niet om andere apparatuur in huis te halen, zoals een industriële vaatwasser of een machine die sinaasappels perst. Op deze manier weet je zeker dat je goed bent voorbereid.

Kies voor een uniek interieur voor de horeca zaak

Verder is het raadzaam om een uniek interieur voor je horecazaak te kiezen. Bij het creëren van een succesvolle restaurant moet je immers anders zijn dan de concurrentie. Veel restaurants doen dit door voor unieke gerechten te kiezen, maar je kunt ook een stap verder gaan door een uniek interieur in het pand te hebben. Dit kan een interieur met een bepaald thema zijn, maar ook een landelijke of juist moderne stijl kan je horecazaak een persoonlijk gevoel geven. Ook geldt dit voor horeca apparatuur van bijvoorbeeld Horecagemak.

Zorg ervoor dat je contracten met leveranciers hebt afgesloten

Tevens is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je contracten met leveranciers hebt afgesloten als horecazaak. De beste ingrediënten en drank vind je meestal bij groothandels of lokale bedrijven zoals slagerijen en bakkers. Daarbij is het ook in hun belang om een vaste klanten te hebben waar ze op kunnen leunen. Daarom is het slim om een overeenkomst met dit soort leveranciers te maken. Zo weet je namelijk altijd hoeveel eten je zult halen, of het op tijd wordt gebracht en kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan op dit vlak.

Selecteer het juiste personeel

Als vijfde dien je het juiste personeel te selecteren wanneer je net een nieuw pand hebt gehuurd. Hiermee doelen we met name op het personeel dat een verbouwing of renovatie uit kan voeren; zo weet je immers zeker dat het hele proces soepel verloopt. Echter dien je hierna ook het juiste personeel te hebben voor het uitvoeren van de dagelijkse taken. Op deze manier zul je namelijk geen personeelstekort meer hebben en onaangename eerste ervaringen van klanten zoveel mogelijk tot een halt toe te roepen.

Het belang van goede marketing

Ook is het van groot belang om goede marketing te hebben wanneer je net een horecapand hebt gehuurd. Je wil aan zoveel mogelijk mensen laten weten dat er een heerlijk restaurant of gezellige bar aan zit te komen in hun buurt. Daarbij kun je dit doen door flyers op je pand te plakken tijdens de verbouwing of juist door online advertenties alvast klaar te hebben staan het moment dat je klaar bent om te openen. Hierdoor zul je binnen mum van tijd een mooi klantenbestand hebben.

Maak gebruik van een kassasysteem

Tot slot is het aan te raden om een kassasysteem te benutten. Met een kassasysteem in je net gehuurde horecapand ben je er namelijk zeker van dat je een goed systeem hebt om vlekkeloos de boekhouding te verrichten. Dit helpt niet alleen je boekhouder, maar ook voor de mensen die in je horecazaak werken is het fijn als je financieel op een rijtje hebt.

Publicatiedatum 19/03/2023