9.2 / 10 1836 reviews 

Het gemak van laminaat

2 min. te lezen

Terug

Ben je onlangs verhuisd en ben je op zoek naar een betaalbare, makkelijk aan te leggen vloer? Dan is laminaat een uitstekende keuze. Hieronder lees je waarom laminaat betaalbaarder en duurzamer is dan echt hout, maar we vertellen je ook waarom laminaat net zo mooi is. 

Een betaalbaar alternatief

Wat is beter, laminaat of echt hout? Er zijn mensen die zweren bij echt hout als het aankomt op vloeren. We zullen niet ontkennen dat er wat nadelen kleven aan een echte houten vloer. Zo vergt dit type vloer bijvoorbeeld relatief veel onderhoud. Het gaat hier om een natuurproduct, dus slijtage en werking valt nooit helemaal te voorkomen. Daarnaast zijn de kosten van houten vloer gemiddeld gezien wat hoger. Wel moeten we toegeven dat de uitstraling van een houten vloer niet te vergelijken is met die van een pvc-vloer. Als je van de warme sfeer van een houten vloer wilt genieten zonder de hierboven genoemde nadelen, kun je een laminaatvloer overwegen. Laminaat is een betaalbaar alternatief voor echt hout.

De voordelen van laminaat

Laminaat dankt zijn populariteit in eerste instantie aan de betaalbaarheid, maar brengt ook op het gebied van duurzaamheid voordelen met zich mee. Om te beginnen is laminaat zeer geschikt voor een vloerverwarming, wat onder meer te maken heeft met de warmteoverdracht en isolatie. Een ander voordeel van laminaat is dat het vrij makkelijk te leggen en verwijderen is. Dat maakt dit type vloer ideaal voor huurwoningen. Als huurder kun je gemakkelijk een laminaatvloer leggen en deze weer net zo makkelijk verwijderen wanneer je gaat verhuizen.

Verschillende kleuren en stijlen

Eigenlijk is laminaat net zo mooi als echt hout. Het is weliswaar gemaakt van composiet, maar is dankzij een speciale print bijna niet te onderscheiden van echt hout. Daar komt bij dat je bij laminaat de keuze hebt uit veel meer verschillende stijlen, texturen en kleuren vergeleken met echt hout. Of je nu de voorkeur geeft aan een visgraatpatroon met een lichte tint of een ander patroon met juist een donkere tint, het is allemaal mogelijk.

Hier kun je terecht

Wil je goedkoop laminaat bestellen? Er zijn verschillende specialisten waar je terechtkunt. Wij kunnen De Vloeren Kenner in ieder geval aanraden. Hier zijn kwalitatieve laminaatvloeren verkrijgbaar voor een scherpe prijs. Je kunt het leggen aan een van hun professionals overlaten, maar in het geval van laminaat is dat meestal niet nodig. Het hangt er maar net van af hoe handig je zelf bent. 

 

Publicatiedatum 27/05/2024