9.2 / 10 1824 reviews 

Het kiezen en installeren van je VELUX dakraam

2 min. te lezen

Terug

Het toevoegen van een VELUX dakraam aan je woning is een uitstekende manier om meer natuurlijk licht binnen te laten en de luchtkwaliteit in je leefruimte te verbeteren. Met de juiste aanpak kan het kiezen van het perfecte dakraam en het navigeren door het installatieproces een vlotte en bevredigende ervaring zijn. In deze handleiding bieden we essentiële tips voor het selecteren van het ideale VELUX dakraam voor jouw woning, inclusief het meten van de ruimte, het kiezen van het type beglazing, en de beslissing tussen zelf installeren of het inschakelen van een professional.

De juiste maat en type VELUX dakraam kiezen

Voordat je een dakraam aanschaft, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je precies nodig hebt. Hierbij spelen de maat van het raam en het type beglazing een grote rol. 

Het meten van de ruimte

Het kiezen van het juiste dakraam begint met een nauwkeurige meting van de beschikbare ruimte. Deze stap is essentieel voor het vinden van een model dat niet alleen past maar ook complementair werkt met de structuur van je dak. Neem de tijd om de breedte en hoogte van de gewenste installatieplek op te meten en controleer of deze afmetingen overeenkomen met die van de VELUX dakramen. Door rekening te houden met de hellingshoek van je dak, kun je een dakraam selecteren dat optimaal licht en ventilatie biedt.

Kiezen van het type beglazing

De keuze van de beglazing is minstens zo belangrijk als de maat van het dakraam. VELUX biedt een scala aan beglazingsopties aan, elk ontworpen voor specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar betere isolatie, geluidsdemping of zonwering, er is altijd een beglazingstype dat aan jouw vereisten voldoet. Neem de tijd om je behoeften af te wegen tegen het aanbod en kies een type dat het comfort en de functionaliteit van je woning maximaliseert.

De installatie mogelijkheden van een dakraam

De installatie van een dakraam is een project dat zowel spannend als uitdagend kan zijn. Afhankelijk van je vaardigheden en voorkeuren kun je kiezen voor doe-het-zelf installatie of het inhuren van een professional.

Zelf installeren of een professional inschakelen

Als je handig bent en ervaring hebt met huisverbeteringsprojecten, kan het zelf installeren van je VELUX dakraam een lonende ervaring zijn. VELUX voorziet in uitgebreide installatiehandleidingen en online hulp om je te ondersteunen. Toch is het voor de meeste huiseigenaren aan te raden een gecertificeerde installateur in te schakelen. Deze professionals beschikken over de benodigde kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je dakraam perfect geïnstalleerd wordt, met garantie op waterdichtheid en duurzaamheid.

Het belang van goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, ongeacht of je kiest voor doe-het-zelf installatie of professionele hulp. Verzamel alle noodzakelijke gereedschappen en materialen vooraf en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van lokale bouwvoorschriften en eventuele vergunningsvereisten. Een zorgvuldige voorbereiding verzekert een soepel installatieproces en voorkomt onvoorziene uitdagingen.

Het kiezen en installeren van een VELUX dakraam hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een zorgvuldige voorbereiding, de juiste keuzes qua maat en beglazing, en een beslissing over doe-het-zelf installatie versus professionele installatie, kun je de vele voordelen van een dakraam in je woning optimaal benutten. Zo wordt je huis niet alleen lichter en luchtiger

 

Publicatiedatum 08/04/2024