9.2 / 10 1825 reviews 

Hoe bouw je het perfecte terras?

2 min. te lezen

Terug

Ben je van plan om de inrichting van jouw tuin rigoreus om te gooien en wil je graag wat nieuws bouwen? Wat dacht je van een groots terras, waar je heerlijk kunt zitten? Dat klinkt als een goed idee! Niet alleen kun je hier in de zomer flink van genieten, ook staat het ontzettend chic in jouw tuin. Een vlonder vereist nauwelijks onderhoud, wat natuurlijk sowieso al een pluspunt is. We geven je graag meer inspiratie hoe jij het perfecte terras bouwt voor in jouw tuin en wat je hiervoor nodig hebt.

 

Waar komt het terras?

Voordat je enthousiast de bouwspullen erbij pakt, is het wel zo handig dat je eerst bepaalt waar het terras moet komen. Als jij bijvoorbeeld een achtertuin hebt die volledig in de schaduw ligt, is dit misschien niet de ideale plek voor een terras. Maar stel nu dat je wél een zonnige voortuin hebt, dan kun je deze natuurlijk ook prima benutten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hier lekker kunt zitten in de beste omstandigheden.

 

Bouw het terras

Vervolgens is het tijd om het terras op te bouwen. Je hebt hier waarschijnlijk meerdere ipe vlonderplanken voor nodig, maar daar blijft het niet bij. Zo kun je ook een doek gebruik tegen het onkruid onder het nieuwe terras, wat stoeptegels en natuurlijk goed gereedschap. Ga eerst eens langs de bouwmarkt om alles in huis te halen, zodat je op de dag van verbouwing alles al hebt. Kies een zonnige en vooral droge dag uit om dit karwei uit te voeren. Dat maakt het namelijk een stuk aangenamer!

 

Zet er tuinmeubelen op

Nu de basis staat is het belangrijk om er een fijne zitplek van te maken. Als het goed is heb je de ideale locatie geselecteerd, een mooie vlonder gebouwd en nu kun je aan de slag met het tuinmeubilair. Wat dacht je van een grote loungebank of een gezellige tuintafel waar je aan kunt eten? Zorg dat je er in ieder geval fijn kunt zitten en dat je een zitplek verzorgd voor meerdere mensen. 

Kleed het aan

Elk terras kan wat decoratie gebruiken, zelfs als je het terras niet elk moment in gebruik hebt. Zorg dus dat je het een beetje aankleedt met wat gezellige decoraties. Zo kun je een gezellig buitenkleed toevoegen, wat leuke kaarsen en wellicht nog wat extra planten. Plaats deze in kleurrijke potten en voor je het weet is jouw perfecte terras klaar om in gebruik te nemen!

Publicatiedatum 08/11/2022