9.2 / 10 1806 reviews 

Hoe details als deurklinken en plinten de waarde van een woning verhogen

2 min. te lezen

Terug

Prachtige deurklinken of perfect afgelakte Victoriaanse plinten: details kunnen de waarde van een woning aanzienlijk verhogen. Denk aan jaren ’30 woningen met tijdloos glas-in-lood ramen of ornamentenplafonds. In een land waar veel huizen sterk op elkaar lijken, zijn veel woningkopers onbewust op zoek naar iets waar ze echt warm van worden. We hebben de makkelijkste tips om de waarde van je woning te verhogen op een rij gezet!

Afwerking van de muren

Vooral als je witte muren hebt, valt het snel op wanneer er een streepje op de muren te zien is. Datzelfde geldt als de muur niet netjes geverfd is. De lange witte banen vallen over elkaar heen en dat ziet er simpelweg minder mooi uit dan een strak geverfde muur. Misschien valt dit jou allang niet meer op, maar een potentiële woningkoper wel. Dat terwijl het sauzen en lakken van een muur op een manier dat het er wel strak uitziet, heel wat makkelijker is dan je denkt.

Accessoires bepalen de sfeer

Bij bezichtigingen proberen potentiële kopers altijd in te schatten hoe een huis eruit zou zien als zij er zelf zouden wonen. Je kunt ze vaak een handje helpen door ze met een leuke aankleding de juiste kant op te sturen. Ze krijgen dan eerder het gevoel dat het huis naar hun stijl te vormen is. Dit gevoel kun je realiseren door op de juiste plekken stijlvolle accessoires te plaatsen. Je kunt dan denken aan statement pieces als grote vazen of juist droogbloemen en kamerplanten. Maar let ook goed op je muren. Hang wat leuke schilderijen of prints op. Daardoor krijg je woning binnen één klap heel wat meer sfeer!

Deurbeslag maakt het openen van iedere deur net wat fijner

Deurbeslag binnen in huis kan het gevoel van een woning sterk verbeteren. Met een stevige massief stalen deurklink voelt het openen van een deur heel wat prettiger dan een zwak en rammelend alternatief. Of het nu voor je jezelf of een potentiële woningkoper is: het loont om dit soort details van je woning aan te passen. Het zorgt ervoor dat je woning luxueuzer aanvoelt en daardoor ook meer waard is. Vaak kost het weinig tijd om het deurbeslag van je deuren aan te passen. Met een paar uur heb je al je deuren onder handen genomen!

Werk alle niet afgewerkte punten af

Ieder huis leeft jarenlang voort zonder dat een aantal punten afgewerkt wordt. Muur- en vloerplinten zijn hier misschien wel het beste voorbeeld van. Door juist wel alle overgebleven plekken af te werken, realiseer je een voordeel op alle andere huizen die mensen eerder die week bezichtigd hebben. Let bijvoorbeeld eens op je plinten. Staan ze overal netjes tegen de wand aan? Zijn de randen afgekit? Is het misschien handig om ze licht op te schuren en af te lakken? Door hier kritisch naar te kijken, zorg je ervoor dat je huis meer ‘af’ aanvoelt dan veel andere woningen.

Publicatiedatum 11/11/2022