9.2 / 10 1825 reviews 

Hoe je een badkamer ontwerpt die zowel mooi als modern is

2 min. te lezen

Terug

Is je verouderde badkamer aan een opfrisbeurt toe? Dan is dit een ideaal moment om een badkamer te ontwerpen die zowel mooi als modern is. In dit artikel delen we welke elementen niet mogen ontbreken in een moderne badkamer. Daarnaast ontdek je meer over moderne sanitaire voorzieningen en ontdek je hoe je gebruikmaakt van optische illusies, voor een ruimtelijk gevoel in een moderne badkamer!

Elementen in een moderne badkamer

In een prachtige en eigentijdse badkamer spelen verschillende elementen een belangrijke rol. Een van de meest opvallende aspecten is de keuze voor vloertegels en wandtegels. Voor een moderne uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor XL tegels. Deze grote tegels voegen een gevoel van ruimte en luxe toe aan de badkamer. Wat betreft materialen zijn natuursteen en keramiek populaire opties voor badkamertegels. Natuursteen, zoals marmer, geeft een unieke en elegante uitstraling aan de ruimte. Met keramische tegels kun je een moderne look creëren in diverse kleuren, zoals trendy antraciet of tijdloos wit. 

Moderne sanitaire voorzieningen

Bij het kiezen van sanitaire voorzieningen is het belangrijk om te letten op het design en de afwerking. Strakke lijnen en minimalistische ontwerpen passen goed bij een moderne badkamerstijl. Kies voor wastafels en kranen met een eigentijdse vormgeving met glanzende afwerking, waardoor ze naadloos aansluiten bij een stijlvol geheel.

Kies daarnaast voor een hangend toilet. Je kunt een hangend toilet kopen bij Tegeldepot, die perfect aansluit bij de moderne stijl van je badkamer. Omdat het toilet als het ware zweeft, blijft de vloer vrij. Hierdoor oogt de ruimte opgeruimd, strak en modern. Ook een inloopdouche past perfect in een moderne badkamer. Een inloopdouche met glazen wanden en een minimalistisch ontwerp draagt bij aan een mooie en moderne uitstraling. Overweeg een stijlvolle regendouche voor een luxe en ontspannende ervaring in je eigen badkamer.

Ruimtelijke indeling en een modern design

Bij het ontwerpen van een moderne badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de ruimtelijke indeling. Een minimalistisch design past perfect in een moderne badkamer. Een minimalistisch design oogt modern, rustig en mooi. In dit design vermijd je overbodige elementen en leg je de nadruk op eenvoud en strakke lijnen. Maak daarnaast gebruik van optische illusies. Een grote spiegel kan bijvoorbeeld het licht reflecteren en de ruimte vergroten. Daarnaast zorgen lichte kleuren op muren en vloeren voor een gevoel van ruimte. Door deze visuele trucs toe te passen, kun je een badkamer creëren die ruimer aanvoelt dan hij werkelijk is!

Publicatiedatum 14/06/2023