9.2 / 10 1825 reviews 

Hoe je met een ronde eettafel het maximale uit je woonkamer haalt

2 min. te lezen

Terug

Wil je een ronde eettafel, maar weet je niet hoe je het moet stijlen in je kleine woonkamer? Dan zijn er een aantal factoren die om de hoek komen kijken waarmee je het maximale uit je kleine woonkamer kunt halen. Denk aan de beschikbare stijlen, materialen en maten. Maar ook hoe ronde eettafels kunnen werken in verschillende ruimtes. Als je klein woont hoef je namelijk écht niet in te leveren op leefcomfort. Daarom vertellen we je alles over hoe je het maximale uit je kleine woonkamer kunt halen, zodat je de ideale inrichting kiest.

Formaat
Het is belangrijk om te weten dat een ronde eettafel niet veel ruimte in beslag neemt vergeleken met een rechthoekige tafel, waardoor het geschikt is voor kleine ruimtes. Daarnaast maakt een ronde tafel het makkelijker om rond de tafel te bewegen, zonder je te bezeren aan scherpe hoeken. Maar bij een eettafel kopen is het vooralsnog wel belangrijk om te weten uit welke groottes je kunt kiezen. Zo heeft een ronde tafel voor 3-4 personen een doorsnede van 110 centimeter, voor 4-5 personen zitten we aan 120 centimeter en voor 5-6 personen raden wij 130 centimeter aan. Met deze afmetingen is het voor iedereen comfortabel tafelen, zonder in te leveren op gemak.

Stijl
Naast het formaat van de eettafel, is de stijl die je kiest ook van belang aangezien eettafels in talloze beschikbare stijlen verkrijgbaar zijn. Heeft je huis een licht interieur met natuurlijke tinten? Kies dan voor de Scandinavische stijl met een eettafel van een lichte houtsoort en dunne poten voor een minimalistische look. Bij een stoer, industriële interieurstijl raden we je robuuste eikenhouten eettafel aan met metalen onderstel om de warmte van het hout en de stoerheid van het metaal te weerspiegelen. Bovendien is een houten eettafel met reliëf de beste keuze binnen de klassieke en landelijke stijl.

Materiaal
Naast de materialen die zijn genoemd bij de verschillende stijlen, zijn er ook een aantal andere varianten waaruit je kunt kiezen. De meest voorkomende materialen voor een eettafel zijn hout, metaal en glas. Bovendien kun je ook kiezen voor een eettafel met een houten blad en een metalen onderstel. Oftewel; de mogelijkheden zijn groot.


Hoe pas je het toe
Een eettafel is naast een belangrijk meubelstuk in je interieur niet alleen heel praktisch, maar het brengt ook gezelligheid met zich mee die je in verschillende ruimtes kunt benutten. Zo raden wij je aan om de eettafel een prominente plek in huis te geven waar je goed kunt bewegen. Is er te weinig loopruimte? Dankzij het compacte formaat van een ronde tafel is het mogelijk om bij weinig ruimte, de eettafel tegen de muur te schuiven. Heb je een studio? Dan sla je met een ronde eettafel drie vliegen in één klap. Een ronde eettafel dient in een studio perfect als eetplek, zitplek voor gasten en als werkplek.

Publicatiedatum 20/01/2023