9.2 / 10 1806 reviews 

Hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van de nazomer

2 min. te lezen

Terug

De zomer is momenteel nog in volle gang, maar voor je het weet breekt de nazomer alweer aan. Ben jij iemand die zo lang mogelijk van de zonnestraaltjes geniet? Dan is het goed om ook het maximale uit de nazomer te halen. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Hoe jij zo lang mogelijk kunt genieten van de nazomer? Wij geven je wat handige tips!

Maak een zithoek

Als je er nog niet over beschikt, is het een absolute aanrader om van de nazomer te genieten: een zithoek. Een zithoek in de tuin zorgt er namelijk voor dat je optimaal kunt loungen. Waar een zithoek aan moet voldoen? Tuinmeubelen zijn in ieder geval een must. Bij tuinmeubelen voor in je zithoek kun je aan van alles denken. Een tuinset, tuinbank, tuintafel, tuinstoelen, hangstoel of ligbed: het is allemaal mogelijk. Op zoek naar een tuinset van goede kwaliteit? Een Van der Garde tuinset is dan een goede keuze. Naast tuinmeubelen kun je nog accessoires en verlichting toevoegen aan de zithoek om het comfortabeler te maken.

Maak overdekt zitten mogelijk

Als je er ruimte en budget voor hebt, is een overkapping plaatsen ook een overweging waard. Wanneer je een overkapping in de tuin hebt, zorg je er namelijk voor dat je ook overdeket van de buitenlucht kunt blijven genieten. Met een overkapping zal je dan ook langer buiten blijven dan wanneer je geen overkapping hebt. Mooi of slecht weer: hiermee kun je altijd buiten zijn.

Zorg voor genoeg warmte

In de nazomer is het natuurlijk niet zo warm als in de zomer zelf. Het kan dus zijn dat het in de nazomer een stuk frisser is en hier moet je dus op anticiperen. Als je nog van de buitenlucht wilt genieten in de nazomer, is het daarom handig om voor warmte te zorgen. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Een voor de hand liggende manier om voor warmte te zorgen in de nazomer, is met behulp van terrasverwarmers. Hiermee kun je buiten binnen no time voor een aangenamere temperatuur zorgen. Naast terrasverwarmers kun je ook nog denken aan een vuurkorf of plaids om het warmer te krijgen. 

Sfeer toevoegen aan je tuin

Hoe leuker jouw tuin erbij ligt, hoe leuker het is om hier lang tijd te spenderen. Om optimaal te kunnen genieten van de nazomer is het daarom goed om sfeer toe te voegen aan je tuin. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je tuin goed te verlichten, maar ook met tuinaccessoires draag je bij aan een gezelligere tuin. Tuinkabouters, tuinschilderijen of sculpturen: het zijn allemaal manieren om je tuin meer sfeer te geven. 

Deze tips kunnen jou erbij helpen om ook in de nazomer nog ultiem van de laatste zonnestraaltjes te genieten. Als de nazomer aanbreekt hoef je dus niet alleen maar tijd binnen te spenderen, want ook buiten is het nog mogelijk!

Publicatiedatum 29/08/2022