9.2 / 10 1806 reviews 

Hoe kan ik voor meer privacy in huis zorgen?

2 min. te lezen

Terug

Je kent het misschien wel: zit je rustig op de bank tv te kijken, zit er opeens iemand naar binnen te kijken. Dat kan om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld mooi meubilair of een enorme boekenkast. Toch is het niet zo prettig dat er langslopers naar binnen kijken en het is daarom te begrijpen dat je op zoek bent naar meer privacy. Ook als dat niet de situatie is het natuurlijk fijn om zekerheid te hebben dat dat niet kan gebeuren. Er zijn verschillende opties waar je aan kunt denken: van een privacy (raamfolie tot een plissé gordijn). Over onder andere dat laatste lees je meer over in dit artikel. Zo heb jij snel je privacy terug!

Wat is een plissé gordijn?

Een plissé gordijn is een gordijn dat bestaat uit een laag gevouwen stof. Wanneer je deze optrekt, vouwt het zich op. Het is gebruiksvriendelijk en doet het goed in de trends. Ook geeft het een strakke look. Een plissé gordijn lijkt een beetje op duettes, maar het (grootste) verschil hierin is de stof. Een duette gordijn bestaat uit twee geplisseerde stoffen. De koorden zijn hierdoor niet of bijna niet zichtbaar. Dat is in tegenstelling tot plissé gordijnen, waarbij de koordjes zichtbaar blijft door het gebruik van één geplisseerde stof. Ook §kan een duette gordijn ervoor zorgen dat de warmte buiten blijft, doordat het een bepaalde isolerende eigenschap bevat.

Een nog mooiere optie: shutters

Shutters, american shutters of plantation shutters is een andere benaming voor luiken. Wat voor interieur je ook hebt, het past overal bij en is een mooie toevoeging aan je huis. De meest gebruikte materiaal voor shutters is hout, maar je hebt ook shutters van bijvoorbeeld PVC of aluminium. Shutters zijn erg geschikt voor het reguleren van zonlicht, wat de mogelijkheid geeft de hele dag door mooi licht binnen te hebben! Ook kun je shutters op maat laten maken. Ideaal om het precies zo te laten maken zoals jij het wil en het beste past bij jouw ramen.

Gebruik decoratie

Naast gordijnen die onmisbaar zijn, kun je ook op andere manieren zorgen voor minder binnenkijkers. Zet bijvoorbeeld planten en bloemen neer (die goed tegen zonlicht kunnen bijvoorbeeld) op de vensterbank. Zo haal je al een kijkje uit de ogen weg en het ziet er ook nog eens leuk uit in je huis. Een andere bekende oplossing is raam- of glasfolie. Raam- of glas folie plak je aan de binnenkant en het is verkrijgbaar in verschillende prints en kleuren. Zo is het ook voor jouw huis geschikt. Ook een glas in lood paneel kan hier een mooie oplossing voor zijn. Tot slot kun je creatief zijn met raamdecoratie, scherm en verf.

Raamtrends om over na te denken

Als je dan toch bezig bent met nadenken over hoe je meer privacy kunt creëren in een stijl die bij jouw huis en interieur past, dan is het ook handig om te weten wat voor trends er eigenlijk zijn. Je doet het bij raamdecoratie al goed met rustige kleuren, het hoeven dus geen opvallende, spannende kleuren te zijn. Toch is een raamdecoratie wat een eyecatcher te noemen is een goede keuze. Ook zijn natuurlijke materialen helemaal in en een mooie toevoeging voor een natuurlijke look. Er zijn dus hele leuke manieren om je huis op te vullen en je privacy te behouden!

Publicatiedatum 04/04/2022